Çavuşoğlu: Kırım ve Donbass için son kararı Putin ile Zelenskiy verecek

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Türkiye'de görüşüp barışa dair yolu açacak açıklamaları tüm dünyaya umut oldu. Peki süreçte neler yaşandı? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu A Haber'de önemli açıklamalarda bulunuyor.

31 Mart 2022 Perşembe 10:15
Çavuşoğlu: Kırım ve Donbass için son kararı Putin ile Zelenskiy verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Putin'in görüşmelerinden sonra Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da bir araya geldi ve tüm dünyaya umut veren açıklamalar yapıldı. Müzakerelere katılan ve görüşmenin mimarlarından olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu A Haber'de önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"Her şeyden önce Türkiye'nin iki tarafı bir araya getirmesi ve iki tarafında toplantılar Türkiye'nin olmasını istemesi Türkiye'ye duyulan güvenin göstergesidir.

Bu da izlediğimiz dengeli ilkeli politikanın bir sonucudur. Türkiye doğruya doğru, yanlışa yanlış ve yapabileceklerini söyleyen yapamayacaklarını da aynı şekilde açıklayan bir tutum sergiledi.

Şu anda savaşın sona erdirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Çok ciddi bir tehdit var ve savaşın sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz.

Bu konuda en çok çaba sarf eden ülke Türkiye. En anlamlı netice İstanbul'da alındı. Ukrayna tarafsız politikaya hazır, güvence istiyor.

Kremlin kapıyı kapattı: Kırım Rusya'nındırKremlin kapıyı kapattı: Kırım Rusya'nındır

SON KARAR LİDERLERDE

Kırım ve Donbass bölgelerinini statüsü konuşuluyor. Bu konuda karar liderlerde olacak.

PUTIN TÜRKİYE'YE GELECEK

1-2 hafta içinde dışişleri bakanları yeniden bir araya gelebilir. Putin, Yüksek Düzeyli İş Birliği Toplantısı kapsamında Türkiye'ye gelecek.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63