CHP'li Gürsel Tekin'in çıkışı 6'lı masada kavga çıkardı: Kime sordunuz...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı canlı yayında HDP'ye bakanlık verebileceklerini söyledi. Gürsel Tekin'in sözlerine İYİ Parti cephesinden tepki geldi.

04 Eylül 2022 Pazar 23:45
CHP'li Gürsel Tekin'in çıkışı 6'lı masada kavga çıkardı: Kime sordunuz...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı canlı yayında, HDP'ye bakanlık verebileceklerini söyledi.

GÜRSEL TEKİN'İN SÖZLERİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Kendilerinde 'geri vites' olmadığını belirten Tekin, "HDP'ye Bakanlık verilebilir. Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir." diye konuştu.
 

CHP'li Gürsel Tekin'den çok tartışılacak HDP çıkışı!CHP'li Gürsel Tekin'den çok tartışılacak HDP çıkışı!


İYİ PARTİ CEPHESİNDEN TEPKİ: KİME NEYİ VERİYORSUNUZ?

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, Tekin'in açıklamalarına tepki gösterip, 'Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" dedi.

Ağıralioğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;

'BÖYLE BİR ŞEYE ASLA RAZI OLMAYIZ'


İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın 'Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız.

'HDP İLE ASLA YOL YÜRÜMEYİZ'

Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: PKK'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63