CHP'li Özel'in "Orta çağ" benzetmesine Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan fotoğraflı yanıt!

CHP Milletvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş grubunun gittiği Kur'an Kursları için "orta çağ düşüncesi" benzetmesi yapmasına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan fotoğraflı yanıt geldi.

30 Aralık 2021 Perşembe 16:30
CHP'li Özel'in

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş grubunun gittiği Kur'an Kursları için "orta çağ düşüncesi" ifadeleri büyük tepki çekmişti.

Buna karşılık Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabı üzerinden Özgür Özel'e fotoğraflarla yanıt verdi.

"PEYGAMBERİMİZ ÇOCUKLARIMIZA DİNİ VECİBELERİ ÖĞRETMEMİZİ İSTİYOR"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemini vurgulayarak, Hz. Peygamber'in (ﷺ), 7 yaşına gelinceye kadar çocuklara değerlerin, temel dini vecibelerinin öğretilmesini buyurduğunu belirtti.

Erbaş, yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Peygamberimiz (ﷺ) çocuklarımıza 7 yaşına kadar sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini; yalanın, iftiranın kötülüğünü; değerlerimizi, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır gibi temel dini vecibeleri öğretmemizi istiyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda bunun eğitimini veriyoruz."

FOTOĞRAFLARLA YANIT VERDİ

Ali Erbaş'ın yayınladığı fotoğraflarda, küçük öğrencilerin yalnızca dini dersler değil, bilimle ilgili bilgiler öğrendikleri de görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63