Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Maduro'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan, Temmuz ayında iade-i ziyaret yapacağını söyledi. Maduro ise Türk yatırımcıları Venezuela'ya davet etti, Türkiye'ye yardımları için teşekkür etti.

08 Haziran 2022 Çarşamba 19:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Maduro'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bugün imzalanan mutabakat zabıtlarıyla ilişkilerimizin hukuki altyapısını daha da güçlendirdik. Venezuela ile kalkınma alanındaki işbirliğine de önem veriyoruz.

Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost Venezuela halkının yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Temmuz ayı içinde de iade-i ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. 

Maduro ise şu ifadeleri kullandı: 

Ben sadece buradan şükranlarımı ekleyebilirim. Venezuela halkı adına sizlere Sayın Cumhurbaşkanım şükranlarımı sunuyorum. Çünkü en zor anlarda, en büyük belirsizlik anlarında, pandemi zamanında Türkiye her zaman bizim yanımızdaydı. Bize her zaman destek oluyordu. Biz bunu birlikte başladık. 2020 ve 2021 gerçekten çok güç yıllardı.

TÜRK YATIRIMCILARA DAVET

Bizim vatanımız kendini toparlama süreci içinde. Ekonomik istikrarımıza doğru ilerlemeye başladık. Venezuela yeniden doğuyor. Siz, 2018'de Venezuela'ya geldiğinizde biz fırtınanın ortasında gibiydik. Tek taraflı yaptırımların merkezindeydik. Yaptırımlar çığ gibi üzerimize büyüdü. Daha sonra ben ölümle tehdit edildim. Öldürmeye kalkıştılar. Ama bunun içinde Venezuela halkı kendi direnişi ve üstün bilinciyle oradaydı. Bu sayede de büyük bir güce sahipti. Türkiye'ye böyle bir zamanda geldik. Bütün yatırımcılara da diyorum Türkiye'nin bütün yatırımcıları Venezuela'ya gelsinler. Turizm için, petrol için, gaz için, madencilik için Türk yatırımcıları Venezuela'ya gelsin. Yasal zeminimiz hazır. Bütün ekonomik zeminlerimiz hazır. Bu bizim için artık açılım süreci. İki ülke arasındaki ilişkilerin açılım sürecindeyiz. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63