Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya eleştiri: Ülkeyi altı kayyum yönetecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masanın açıkladığı Cumhurbaşkanı modeline tepki gösterdi. Erdoğan, "Oyu millet verecek, ülkeyi altı tane kayyum yönetecek. Bir davula altı tokmak birden inecek" dedi.

10 Ocak 2023 Salı 15:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya eleştiri: Ülkeyi altı kayyum yönetecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın açıkladığı Cumhurbaşkanı kriterlerine tepki gösterdi. 

"OYU MİLLET VERECEK, ÜLKEYİ ALTI KAYYUM YÖNETECEK"

Altılı masa tarafından ortaya konan Cumhurbaşkanı profilinin güven ve istikrarı yok edeceğinin altını çizen Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Altı kaptan bir gemiyi batırır. Parlamenter sistem diye yola çıktılar sonunda dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem icat ettiler. 

Bunların seçtiği Cumhurbaşkanı, masadaki altı kişiye karşı sorumlu olacakmış. İki kavram çok önemli: Güven ve istikrar. Oyu millet verecek, ülkeyi altı tane kayyum yönetecek. Bir davula altı tokmak birden inecek."

"BOSTAN KORKULUĞU" BENZETMESİ

Söz konusu modelle seçilecek Cumhurbaşkanının konumunu da eleştiren Erdoğan, "Bu modeldeki Cumhurbaşkanının, Anadolu'da kargaların uzak dursun diye koruduğu bostan korkuluğundan daha fazla iradesi, şahsiyeti, iktidarı olması mümkün mü?" ifadelerini kullandı. 

"DEMOKRASİ DEĞİL, SİVİL DARBE TEŞEBBÜSÜ"

Altılı masadaki diğer liderlerin imza yetkisinin olmasının da Anayasa'ya aykırı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Anayasa'da olmayan yetkiyi kullanmanın adı demokrasi değil, sivil darbe teşebbüsüdür" diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63