Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nijerya'da! Savunma Sanayii dahil 7 alanda anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari, Türkiye ile "Enerji, savunma sanayi, madencilik ve hidrokarbon alanlarında anlaşmalar imzaladık." diye duyurdu.

20 Ekim 2021 Çarşamba 15:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nijerya'da! Savunma Sanayii dahil 7 alanda anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile Ortak Basın Toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Nijerya Türkiye'nin Afrika'daki diplomatik temsilciliklerinden en eskisidir. Nijerya'nın Afrika kıtasında barışın tesisi yönünde gösterdiği çabalar takdire şayandır. Geçtiğimiz yıl ticaret hacmimiz 2 milyar doları buldu. Afrika'daki büyükelçiliklerimizin sayısı 43'e ulaştı. 

Afrikalı öğrencilerin ülkemizdeki üniversitelerden ve Türkiye burslarından faydalanmasından mutluluk duyuyoruz. 

"SAVUNMA SANAYİİMİZİ NİJERYA İLE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ"

Türkiye olarak dost ülkemiz Nijerya'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Nijerya ile askeri savunma iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Bu vesile ile terör saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Savunma Sanayii ve güvenlik alanlarında kabiliyetlerimizi Nijerya ile paylaşmaya hazırız. Türkiye'de uzun yıllardı PKK, FETÖ, DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele ettik. 

FETÖ'nün Nijerya'da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz.

Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutları ile eş zamanlı mücadele yürüten Nijerya ile askeri ve güvenlik konularındaki işbirliğimizi güçlendiriyoruz.

NİJERYA CUMHURBAŞKANI: 7 ANLAŞMA İMZALADIK

Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari: (Türkiye ile) Enerji, savunma sanayi, madencilik ve hidrokarbon alanlarında anlaşmalar imzaladık.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63