Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı Turan'a tepki: Önce haddini bil

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki... Ne oldu ki ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil!” dedi.

15 Haziran 2022 Çarşamba 13:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı Turan'a tepki: Önce haddini bil

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında TÜSİAD'a da sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey TÜSİAD'ın başındaki beyfendi dış politikada bize ders veremezsin. Sen çıraksın. Önce haddini bil" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

'TÜSİAD'IN BAŞINDAKİ BEYEFENDİ ÖNCE HADDİNİ BİL'

NATO meselesinde de İsveç ve Finlandiya somut, net adımlar atana kadar duruşumuzu değiştirmeyiz. Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi; dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki... Ne oldu ki ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil! Haddini bil! Ve bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler.

ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ

Biz dış politikada İsveç, Finlandiya niye bunlara karşı tavır alıyoruz? İsveç'in, Finlandiya'nın sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız? Ey TÜSİAD siz onların yanında yer alabilirsiniz, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız.

Sizden önce gelen ağbabalarınız da aynı kafadaydılar, görüyorum ki siz de aynı kafadasınız. Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Ve görüyorum ki siz aynı merkezden idare ediliyorsunuz; CHP. Oradan size neyi sufle ediyorlarsa siz de aynen o ağızla konuşuyorsunuz.

'TÜRKİYE HAVA YOLLARI' AÇIKLAMASI

Dünyada ülkemizin adını Turkey'den Türkiye'ye dönüştürme adımını başarıyla hayata geçirirken milli havayolumuz da Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63