Davutoğlu'ndan bakanlık açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masadaki her partinin birer bakanlık alacağını açıkladı. Davutoğlu, oy oranlarına göre bakanlık sayılarının artacağını da belirtti.

11 Ocak 2023 Çarşamba 20:00
Davutoğlu'ndan bakanlık açıklaması

Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masanın bakanlık anlaşması için, "Meclis'te 360'ın üzerine çıkmak için algoritmalar geliştireceğiz. Herkes bir cumhurbaşkanı yardımcılığı bir bakanlık alacak. Onun dışında ne kadar milletvekili varsa o kadar bakanlık alacak. 7 bakanlığı olacak, 8 bakanlığı olacak. Eşitlik 6'lı masanın almış olduğu sorumluktur" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN KRİZ İTİRAFI

Davutoğlu, gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un "Seçtireceğiniz cumhurbaşkanı 'ben sizin sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman ne olacak?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı masanın mutabakatına uymazsa kriz çıkar ve meclis desteğini kaybeder. Kriz çıkacak, düzelteceğiz. Hiç kriz çıkmayacak demek, hayatın doğasına aykırı" diye cevapladı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63