Dev banka tek tek sıraladı! Bu 3 neden altını düşürecek

ABN Amro analistleri yayımlanan raporda bugün itibarıyla 1.755 dolar olan altının ons fiyatının 2021 sonunda 1.700, 2022 sonunda ise 1.500 dolara düşmesini beklediğini bildirdi. Analistler, bu düşüşte 3 faktörün etkili olacağı görüşünde.

11 Ekim 2021 Pazartesi 17:09
Dev banka tek tek sıraladı! Bu 3 neden altını düşürecek

Hollanda merkezli ABN Amro altın fiyatlarına ilişkin öngörülerini içeren bir rapor yayımladı.

Banka analistleri altının ons fiyatının bu yıl sonunda 1.700, gelecek yıl sonunda ise 1.500 dolara düşeceği tahmininde bulundu. Bugün altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1.755 dolardan işlem görüyor.

Bu, ABN Amro'nun son fiyat tahmininin gerçekleşmesi durumunda altının 2021 sonuna kadar yüzde 3.2, 2022 sonuna kadar ise yüzde 14.5 değer kaybetmesi anlamına gelir.

PARA POLİTİKALARINDA SIKILAŞMA

Analistler söz konusu düşüş beklentisinin 3 nedeni olduğunu belirtti. Bunlardan ilki başta Fed olmak üzere dünya genelinde para politikalarının sıkılaşacağına yönelik beklenti. Raporda Fed'in 2023 başında faiz artırımlarına başlanmasının beklendiği belirtildi. İngiltere ve Kanada merkez bankalarının ise muhtemelen Fed'den daha erken bir tarihte faiz artırıma gideceği öngörüsünde bulunuldu.

TAHVİL GETİRİLERİNDEKİ ARTIŞ

ABD tahvillerinin getirilerindeki artışlar ise altındaki düşüş beklentisinin ikinci nedeni olarak gösterildi. Raporda 2 yıllık tahvil getirisinin piyasa beklentisi üzerinde artabileceği, bunun yanında ABD'deki enflasyon baskısının da azalacağı ifade edildi. Bu gelişmeler altına talebi düşürebileceği için fiyatları olumsuz etkilemesi bekleniyor.

GÜÇLENEN DOLAR

Raporda son olarak ise doların güçlenmeye devam etmesinin beklendiği belirtildi. Doların yükselmesi tarihsel olarak altın fiyatlarında düşüşe yol açıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63