Dünya Kupası'nda dudak uçuklatan bilet fiyatı!

20 Kasım - 18 Aralık tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda en pahalı final maçı bileti 1179 sterlin olarak belirlendi.

16 Kasım 2022 Çarşamba 19:00
Dünya Kupası'nda dudak uçuklatan bilet fiyatı!

    
Seyfullah KAYGUSUZ – Haber 7 Spor Sevisi

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Kupası’na sayılı günler kaldı. Diğer turnuvalardan farklı özelliklere sahip 2022 FIFA Dünya Kupası içinde birçok farklılıkları barındırıyor.

İlk kez kış mevsiminde düzenlenecek olan Dünya Kupası, 20 Kasım’da başlayacak ve 18 Aralık tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte de ülkelerdeki liglere 28 günlük ara verilecek.



32 TAKIM BOY GÖSTERECEK

32 ülkenin katılacağı Dünya Kupası’nda 64 maç yapılacak. Bu karşılaşmalar ise yeni inşa edilen 8 farklı stadyumda oynanacak.



200 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Bugüne kadar düzenlenen Dünya Kupası organizasyonları içinde en fazla para harcanan turnuva konumuna sahip 2022 Dünya Kupası için 200 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

2010 yılında hazırlıklarına başlanan ve toplamda 1.2 milyon ziyaretçinin katılım göstermesi beklenen turnuvadan toplamda 17 milyar dolarlık gelir elde edilecek.



Katar’dan önce Dünya Kupası için en fazla para harcayan ülke rekoru Brezilya’ya aitti. Brezilya 2014 Dünya Kupası için 15 milyon dolarlık bir harcama yapmıştı. Rusya’da ise 2018 Dünya Kupası için 11.6 milyon dolar harcanmıştı.

2002'de Kore - Japonya ortaklığında düzenlenen Dünya Kupası, 7 milyon dolara mal olurken Almanya 4.3, Güney Afrika ise 3.6 milyon dolar harcamıştı.

2014 Dünya Kupası Şampiyonu Almanya

EN YÜKSEK BİLET FİYATI

Tüm bunların yanında Katar’daki 2022 Dünya Kupası en yüksek bilet fiyatlarının görüldüğü turnuvalardan biri olacak.

En pahalı final maçı bileti 1179 sterlin olarak belirlenirken final maçında en ucuz bilet ise 513.34 sterlin olacak. Katarlılar grup maçları için 8 sterline kadar bilet bulabilecekken yabancılar için açılış maçı 302 sterlinden, grup maçları ise 58.64 sterlinden başlayacak.

2018 yılında Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nda final maçının en pahalı biletinin 1100 dolar olduğu açıklanmıştı. Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda ise en yüksek bilet fiyatı 990 dolardı.



8 MUHTEŞEM STADYUM

FIFA 2022 Dünya Kupası için geri sayıma geçilirken maçların oynanacağı stadyumlar ise birbirinden farklı özellikleri ile misafirleri etkisinde altında bırakacak.



Al Bayt Stadyumu

İlk kez Orta Doğu’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın ilk maçı Al Bayt Stadyumu’nda oynanacak. 60 bin kapasiteli stadyumda 6 grup maçı, son 16 turu, çeyrek final ve yarı final maçları oynanacak.

Al Bayt Stadyumu

Ahmed bin Ali Stadyumu

Kapasite olarak 40 bin kişiyi ağırlayacak Ahmed bin Ali Stadyumu’nun bulunduğu alana FIFA World Cup 2022 Stadyumu inşa edildi. Son teknolojik bir tesis konumundaki stadyumda 6 grup maçı ve son 16 turu maçı oynanacak.

Ahmed bin Ali Stadyumu

Al Janoub Stadyumu

2022 Dünya Kupası’nda ev sahipliği yapacak sekiz mekandan biri olan Al Janoub Stadyumu, 40 bin kapasiteye sahip. 6 grup maçı ve son 16 turu maçı oynanacak stadyumun turnuvadan sonra yerel bir topluluk mekanı olarak kullanılması planlanıyor.

Al Janoub Stadyumu

Al Thumama Stadyumu

Adını bulunduğu bölge ve o bölgede yetişen bir ağaçtan alan Al Thumama Stadyumu, 40 bin kapasiteli ve Dünya Kupası’nda 6 grup maçı ve son 16 turuna ev sahipliği yapacak. Turnuvanın ardından ise stadyumun oturma kapasitesi yarıya inecek ve karma kullanımlı bir eğlence tesisi olacak.

Al Thumama Stadyumu

Eğitim Şehri Stadyumu

‘Çöldeki Elmas’ olarak adlandırılan Eğitim Şehri Stadyumu kullanıma Haziran 2020’de açıldı. 6 grup maçı, son 16 turu ve çeyrek final maçlarına ev sahipliği yapacak stadyum 40 bin kapasiteli.

Eğitim Şehri Stadyumu

Uluslararası Khalifa Stadyumu

Stadyum, spor ve spor hekimliği tesisleri, araştırma ve eğitim merkezlerine ev sahipliği yapan Doha Sports City Home’da yer almakta.  40 bin kapasiteli stadyumda 6 grup maçı, son 16 turu ve üçüncülük maçı oynanacak.

Uluslararası Khalifa Stadyumu

974 Stadyumu

Eski adı Ras Abu Aboud Stadyumu olan 974 Stadyumu, adını Katar’ın uluslararası telefon kodundan almakta. 6 grup maçı ve son 16 turuna ev sahipliği yapacak 974 Stadyumu, 40 kapasiteli.

974 Stadyumu

Lusail Stadyumu

Lusail şehrinde yer alan stadyum, 80 bin kapasiteli. 6 grup maçı, son 16 turu ve yarın final maçlarının oynanacağı Lusail Stadyumu, Dünya Kupası maçlarının oynanacağı en yüksek kapasiteye sahip olanı. Ayrıca bu stadyumda turnuvanın finali oynanacak.

Lusail Stadyumu

TURNUVANIN EN PAHALI OYUNCUSU MBAPPE

Toplam 32 takımın mücadele edeceği 2022 Dünya Kupası’nın piyasa değeri en yüksek futbolcusu PSG’nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe. 160 milyon Eurlo’luk piyasa değerine sahip Mbappe’yi 120 milyon Euro’luk değeri ile Real Madrid forması giyen Brezilyalı Vinicius Junior takip ediyor.

Bu iki yıldızı 110 milyon Euro’luk değeri ile Manchester City’nin İngiliz oyuncusu Phil Foden, 100 milyon Euro ile Bayern Münihli Alman futbolcu Jamal Musiala ve yine 100 milyon Euro piyasa değeri ile Barcelona’nın İspanyol yıldızı Pedri takip ediyor.

PSG'nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe

RONALDO VE MESSİ’NİN SON DÜNYA KUPASI

Turnuvada gözler kariyerini sonlarına yaklaşana dünya futbolunun iki yıldızı Ronaldo ve Messi’nin üzerinde olacak.

Daha önce dört kez Dünya Kupası’nda forma giyen Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo, turnuvada 5. Kez mücadele edecek. Cristiano Ronaldo, böylece Antonio Carbajal (Meksika), Lothar Matthaus (Almanya), Gianluigi Buffon (İtalya) ve Rafael Marquez’den (Meksika) sonra Dünya Kupası’nda beşinci kez oynayacak isimler arasına adını yazdırarak tarihe geçecek.

Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo

Şu ana kadar 4 Dünya Kupası’na katılan Arjantinli yıldız Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası ile 5. kez bu turnuvada boy göstermiş olacak. Messi de Ronaldo gibi bu organizasyonda 5. Kez oynayanlar arasına adını yazdıracak.

Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi

GÖZLER BREZİLYA VE FRANSA’DA

FIFA Dünya Kupası’nı, ilk kez düzenlendiği 1930 yılından bu yana 8 ülke kazandı. İkinci Dünya Savaşı dışında 1930 ile 2018 yılları arasında 21 kez düzenlenen Dünya Kupası'nda en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanı Brezilya'ya ait. Brezilya bu turnuvayı 5 kez kazanma başarısı gösterdi. Sambacıları, dörder kez kazanma başarısı gösteren İtalya ve Almanya takip ediyor.

Arjantin, Uruguay ve Fransa ikişer; İngiltere ve İspanya ise birer kez ülkelerine Dünya Kupası’nı götürmeyi başardı. 2018 yılında düzenlenen Dünya Kupası’nı kazanan Fransa ise son şampiyon konumunda.

2018 Dünya Kupası'nın kazananı son şampiyon Fransa Milli Takımı
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63