Dünyada büyük krize neden olmuştu, Erdoğan tarım ürünleri için harekete geçiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’daki “Gençlik Buluşması” programında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan düzenlenen programda gençlerin gündeme dair merak ettiği soruları net bir şekilde cevapladı.

12 Haziran 2022 Pazar 20:30
Dünyada büyük krize neden olmuştu, Erdoğan tarım ürünleri için harekete geçiyor!
  • Erdoğan tüm dünyada büyük krize neden olan tarım ürünleri için Türkiye'nin sıkıntısı olmadığını stoklarda 5 milyon ton buğdayın olduğunu açıkladı. Erdoğan buna rağmen bu konularla ilgili Zelenski ve Putin'le görüşmeleri yapmak suretiyle ne gibi adımlar atabileceği hakkında konuşacaklarını söyledi.
  • Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun erken seçim iddialarına cevap veren Erdoğan, "Bay Kemal Kasım'da seçim yok. Sen önce aday mısın değil misin? Önce onu açıkla. Eğer sen aday değilsen adayını açıkla" ifadelerini kullandı.
  • AK Parti'nin gençlere yönelik çalışmaları hakkında da konuşan Erdoğan "Biz diğer siyasi partiler gibi gençleri sadece seçim zamanı hatırlamadık. Siyasete adımını gençlik kollarında atmış bir kardeşinizim ben. Altılı masada kimsenin böyle bir geçmişi yok." dedi.
  • 2023 seçimlerine yönelik çalışmalara değinen Erdoğan, "Yoğun çalışacağız asla yorgunluk dargınlık bunların hiç birisi bize yakışmaz. Dargınlık varsa hemen barışacağız." ifadelerini kullandı. 
  • Erdoğan, öğrencilerin KYK yurtlarıyla ilgili yer bulma sıkıntısının da olmadığını dile getirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Her şeyden önce gönüllerimizi bu güzel atmosferde buluşturan herkese teşekkür ediyorum. Şehre ayak bastığımız andan itibaren bizleri coşku dolu bir süreçle bağırlarına basan tüm Vanlı kardeşlerime şükranlarımı ifade ediyorum. Hizmete aldığımız tüm yatırımların şehre hayırlı olmasını diliyorum.

"ALTILI MASA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI"

Şurada 1 sene var bazıları çok merak ediyor Bay Kemal diyor ki "Seçim tarihini açıkla". Neyi açıklayacağım seçim tarihi belli. Bu ikide bir "Görüceksiniz Kasım'da seçim var diyor". Kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla. Sen aday mısın değil misin onu açıkla ya da adayını açıkla. Şuan da bu altılı masa ne yapacağını şaşırmış durumda. Biz yolumuza Bahçeli ile Cumhur İttifakı ile yürüyoruz.

"2023 YENİ BİR KIRILMA OLACAK"

Van ile birlikte gençler buluşmamızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Adanada yapmış olduğumuz gençlik şöleninde coşku bambaşkaydı. 100 bini aşkın genç bir araya gelmişti. Tabi biliyorsunuz fetih şölenini İstanbul'da yaptık. 560 bin kişi Atatürk Havalimanında toplandı. Muhalefet Maltepede bir araya geldi 106 bin kişi. Nereden nereye görüyorsunuz. Sizlerin gayretleri ile 2023 yeni bir kırılma olacak.

"ALTILI MASADA KİMSENİN BÖYLE BİR GEÇMİŞİ YOK"

Gençler için çalışan bir parti olarak bundan sonra her fırsatta sizlerle bir araya geleceğiz çünkü biz gençlere salt seçmen olarak bakmıyoruz. Seçme ve seçilme yaşı 30'du. Önce 25'e sonra 18' biz indirdik. Biz diğer siyasi partiler gibi gençleri sadece seçim zamanı hatırlamadık. Siyasete adımını gençlik kollarında atmış bir kardeşinizim ben. Altılı masada kimsenin böyle bir geçmişi yok.

"DARGINLIKLAR BİTECEK"

Yoğun çalışacağız asla yorgunluk dargınlık bunların hiç birisi bize yakışmaz. Dargınlık varsa hemen barışacağız. Önümüzde Kurban geliyor dargın kimler varsa hepiniz barışacaksınız. Gençler için çalışan ve gençlerle yürüyen bir parti olarak bundan sonra da sürekli sizlerle bir araya gelmeye çalışacağız.

"ANKET" MESAJI

Anket adı altında verilmek istenen havaya, sevgili gençler siz hiç bakmayın. Gençlerin en çok tercih etti parti biziz. Cumhurbaşkanlığı tercihinde de aynı tablo geçerlidir. 

"ŞİMDİ ÇIKMIŞ GENÇLERLE İLGİLİ AHKAM KESİYORSUNUZ"

Gençlerin oylarını çantada kekllik görenlere diyoruz ki hesaplarınızı bir kez daha gözden geçirin. Daha düne kadar 18 yaş düzenlemesini "Kendi çocukları için getirdiler" diyen siz değilmiydiniz... Daha düne kadar Meclis'i "Çoluk çocukla dolduracaklar" diyen siz değilmiydiniz... Şimdi çıkmış gençlerle ilgili ahkam kesiyorsunuz.

Gençlere en çok yatırım yapan kadro biziz. Gençlerin önündeki engelleri kaldıran hükümette biziz. Siyasette gençlere hakettiği değeri veren de biziz. İnşallah dertlerine yine biz derman olacağız. Bu ülkenin gençlerini bozuk para gibi harcamasına müsade etmeyeceğiz. 

SORU-CEVAP

"PERDE ARKASINDA ADAYLIK YARIŞI YAPIYORLAR"

2 gün önce Cumhurbaşkanlığı adaylığınızı açıkladınız hayırlı olsun efendim. Şuan hiçbir rakibiniz yok. Peki Cumhurbaşkanım neden muhalefettekiler ben adayım demiyor?

Şimdi tabi ben de doğrusu bu aday noktasında hala isim açıklamayışlarını "niye" sorusunu arkadaşlarımızla tartışıyoruz. Enterasan. Hepsi birbirine pas atıyor. Perde arkasında adaylık yarışı yapıyorlar. Tabi bizde bir laf var. "Elalemin derdi bizi mi gerdi" diye. Bize ne işimize bakıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Bize düşen nedir biz her an maça çıkacak gibi hazırlığımızı yapacağız değil mi?

'KYK YURTLARI' AÇIKLAMASI

Hafta sonu üniversite sınavına gireceğim. Kiralarda ve özel yurtlarda artış var. KYK yurtları ile ilgili çalışmanız var mı?

KYK yurtlarımız boş biz KYK yurtlarına öğrenci arıyoruz. Tüm üniversite sınavına girecek öğrencilerimize de başarılar diliyoruz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Berrin ile kucaklaştı

"TÜM DÜNYA BİR EKONOMİK ÇIKMAZ İÇİNDE"

Ekonomi ile ilgili "Güzel günler göreceğiz" demiştiniz, güzel günler için tarih verebilir misiniz?

Ekonomik istatistik eğrileri iner çıkar vs. Ama şu gerçeği görmemiz lazım. Tüm dünya, başta ABD olmak üzere; ekonomik çıkmazın içinde değil mi? Diğer tarafta Ukrayna-Rusya arasında bir savaş var. Tarım ürünlerinde bunların ciddi bir oranda bu ülkelerden geldiğini biliyoruz. Bu sıkıntılarda bizim sıkıntımız yok. Stoklarımızda 5 milyon ton buğdayımız var. Bunlara rağmen daha da artıralım diyoruz. Bununla ilgili bakan arkadaşlarımız Rusya'daki muhataplarıyla görüşmeler yaptılar. Oradaki yolu açma niyetindeyiz. Sadece kendimize değil 3. ülkelere de mal gönderme gibi bir çalışmanın içerisinde olacağız. Görüşmeler devam ediyor. Dün akşam da ilgili bazı kişilerle görüşmeler yaptık. Önümüzdeki hafta içinde Zelenski ve Putin'le görüşmeleri yapmak suretiyle ne gibi adımlar atabiliriz, konuşacağız. Çıkmış eski büyükelçi müsvettesi terbiyesiz, adalarla ilgili Yunanistan'ın hakkı diyor. Düşünebiliyor musunuz bu adamlar bu ülkede büyükelçilik yaptı. Biz yerli, milli asli duruşumuzla yolumuza devam edeceğiz. Tüm bu sıkıntıları da söke söke aşacağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63