Dünyaya ilan ettiler: Türkiye'den SİHA satın alacağız

Afrika'ya yeni bir SİHA ihracatı olabilir. Nijerya'nın Zamfara Eyaleti Valisi Bello Matawalle, eyalette teröre karşı savaşta kullanmak üzere Türkiye'den SİHA tedarik edeceklerini duyurdu.

13 Ekim 2021 Çarşamba 17:57
Dünyaya ilan ettiler: Türkiye'den SİHA satın alacağız

Kuzeybatı Nijerya'daki Zamfara Eyaleti Valisi Bello Matawalle, bir Türk şirketinden eyalette faaliyet gösteren teröristlerle mücadeleye yardımcı olmak için SİHA alınacağını açıkladı.

"REHAVETE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Pazartesi günü 18 komisyon üyesi, 16 özel danışman, Devlet Hükümeti Sekreteri, Hizmet Başkanı ve üç genel müdürün ülkede göreve başlama töreninde konuşan Matawalle, hükümetinin rehavete müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

"20'DEN FAZLA ŞİRKETLE BİR ARAYA GELDİK"

Matawale, işbirliğinin Türkiye'ye yaptığı son ziyaretler sırasında kurulduğunu belirtirken ziyaret sırasında kaydedilen bir diğer önemli başarının, "Türk-Nijerya İş Kongresi ve eyaletlere yatırım yapmak isteyen 20'den fazla şirketle bir araya geldikleri bir toplantı olduğunu" söyledi.

"ERDOĞAN YAPILACAK ZİRVEDE İHA KONUSU NETLEŞECEK"

Ayrıca Nijeryalı vali, Başkan Erdoğan'ın Nijerya'yı ziyaret edeceği ve Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile görüşeceğini belirterek tedariğin burada netleşeceğini söyledi.

Akşam Gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63