'Eastmed' hezimeti! Türkiye gerçeğini kabullendiler! Miçotakis'ten şaşırtan çıkış!

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz planları, ABD'nin Eastmed projesinden desteğini çekmesi sonrası sekteye uğradı. Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis'ten ise şaşırtan çıkış geldi.

14 Ocak 2022 Cuma 23:00
'Eastmed' hezimeti! Türkiye gerçeğini kabullendiler! Miçotakis'ten şaşırtan çıkış!

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi dışlayan Eastmed planı, ABD'nin projeden desteğini çekmesi ile bozuldu.

YUNAN HÜKÜMETİNE KENDİ ÜLKESİNDEN TEPKİ YAĞDI

Yunan hükümetine, ülke içinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Yunan gazeteci ve akademisyenler, Türkiye'nin içinde olmadığı planın gerçekçi olmadığı hükümetin boş hayaller peşinde koştuğu gerekçesi ile tepki gösteriyor.



MİÇOTAKİS'TEN ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ!

Yunan Başbakanı Miçotakis tepkileri yumuşatma çabasına girerek ABD'nin desteğini çekmesinin önemli olmadığını söyledi ve projeyi savundu.

Yunanistan'ın İsrail ve Kıbrıs Rum kesimi ile birlikte hayata geçirmeye çalıştığı Eastmed'in başından beri bir hayal olduğu biliniyordu.

'ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEBİLİRİM'

Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu söyleyen Miçotakis, "Diyalog kapısı açık ve benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel görüşme olasılığım her zaman var." dedi.

Türkiye ve Yunanistan'ın komşu olduklarını vurgulayan Miçotakis, "Sonsuza kadar komşu olacağız, coğrafya bizi birlikte yaşamaya mahkum ediyor. İş birliği ya da gerilim yolunu seçmek Türkiye'nin elinde. Biz iki ihtimale de hazırız." ifadelerini kullandı.

GERÇEKÇİ BİR PROJE DEĞİLDİ

TRT Haber'e konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da buna dikkati çekti:

"Bir kere bu projenin fizibil olmadığı başından belliydi. Bu siyasi bir hareketti. Türkiye’ye karşı Kıbrıs’ta biz bir anlaşmaya mahkum değiliz. Biz bu gazı bu petrolü bu zenginliği Avrupa’ya taşıyabiliriz şeklinde algı yaratmaya çalıştılar"

TRT World'den "Boru Hattı Hayali" belgeseli

Projenin bir hayal ürünü olduğu TRT World'ün hazırladığı 2 bölüm halinde yayınlanan "Boru Hattı Hayali" adlı belgeselde detaylı olarak anlatıldı.

Belgeselde Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervleri ve bunun Avrupa'ya ulaştırılmasında en doğru güzergaha dikkat çekildi uzman görüşlerine yer verildi.


Yunanistan'ın 'Eastmed' hezimeti: Gerçekçi bir proje değildi

Bölgedeki doğal gaz kaynaklarının adil paylaşımına vurgu yapan uzmanlar, gerçekçi ve uygulanabilir bir proje için Türkiye ve KKTC'nin de projede olmasının şart olduğu görüşünü savunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63