Economist 6'lı masadan umudu kesti: Erdoğan mitingi rock konseri Kılıçdaroğlu ocakbaşı

The Economist dergisi, 6'lı masadan umudunu kesti: "Erdoğan'a karşı kazanmaları zor. Erdoğan'ın mitingleri bir rock konseri havasında. Kılıçdaroğlu'nunki ise ocak başı dersi gibi. İmamoğlu'nun yıldızı ise çoktan söndü."

16 Ocak 2023 Pazartesi 18:00
Economist 6'lı masadan umudu kesti: Erdoğan mitingi rock konseri Kılıçdaroğlu ocakbaşı

Türkiye'de bu yıl yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine az bir süre kaldı.

Normal takvime göre haziran ayında gerçekleştirilecek seçimlerin öne çekilebileceği ihtimali dile getiriliyor.

İNGİLİZ DERGİSİ: MUHALEFET KAZANMALI AMA...

Londra merkezli The Economist dergisi, "Muhalefet kazanmalı ama önünde engeller var" başlıklı bir analiz yayınladı.

Analizde, muhalefetin kendi içinde birtakım sorunlar yaşadığı belirtilerek, "Seçimlere sadece aylar kalmışken, Millet İttifakı hâlâ cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday çıkarmadı." denildi.

MUHALEFETTE ÇATLAK: KILIÇDAROĞLU İSTİYOR, AKŞENER TEPKİLİ

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmaya kararlı görünüyor, ancak İyi Parti Lideri Meral Akşener'in tepkisiyle karşılaşıyor." denilerek, "Muhalefet içindeki çatlaklar kendini gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

"ERDOĞAN İLE KIYASLANAMAZ"

Kılıçdaroğlu'ndan "yetenekli bir yönetici" şeklinde bahsedilen söz konusu yazıda, CHP Lideri'nin seçilememe ihtimaline dikkat çekildi ve "Bir konuşmacı olarak Erdoğan ile kıyaslanamaz." görüşüne yer verildi.

MİTİNGLER İÇİN 'ROCK KONSERİ VE OCAKBAŞI DERSİ' KARŞILAŞTIRMASI

Erdoğan'a işaret edilen derginin analizinde, "Türk liderin mitingleri bir rock konseri havasında. Kılıçdaroğlu'nunki ise ocakbaşı dersi gibi gelebilir." notu paylaşıldı.

Adaylık için isimleri geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, böyle bir durumda görevlerinden istifa etmesi gerektiği anımsatıldı.

İstifaları halinde bu iki belediyenin kontrolünün AK Parti'ye geçmesi olasılığına değinilerek, ayrıca İmamoğlu'nun ve Yavaş'ın zayıf noktası olduğu kaydedildi.

"İMAMOĞLU'NUN YILDIZI ÇOKTAN SÖNDÜ"

Konuya ilişkin, "İmamoğlu'nun yıldızı 2019'daki zaferinin ardından çoktan söndü." denildi. "Sert bir milliyetçi" olarak tanımlanan Yavaş'ın ise HDP'li seçmenlerden oy almasının zor olduğu ifade edildi.

CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDAKİ HDP GERİLİMİ

Erdoğan'a karşı seçimleri kazanmak isteyen muhalefet bloğunun HDP'nin oylarına ihtiyaç uyduğu ancak yine aynı bloğun söz konusu partiye "soğuk davrandığı" aktarıldı.

Yazıda, "CHP, partinin (HDP) desteğini almaya devam etmek için istekli. Ama HDP'yi PKK'nın siyasi kanadı olarak gören İyi Parti aynı masaya oturmayı reddediyor." denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63