Ekrem İmamoğlu yüzde 32 zammı beğenmedi, yüzde 50 zam istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce “Ulaşım böyle bir kentte kâr edilecek bir alan değil" Ekrem İmamoğlu bugün UKOME toplantısında uygun bulunan yüzde 32 zam teklifini beğenmeyerek yüzde 50 oranında fahiş bir zam istedi.

04 Nisan 2022 Pazartesi 22:15
Ekrem İmamoğlu yüzde 32 zammı beğenmedi, yüzde 50 zam istedi

CHP’li İBB yönetimi; Temmuz ayında yüzde 15, Aralık ayında da yüzde 36 olmak üzere son 8 ayda İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 51 zam yaptı. Bugün gerçekleştirilen UKOME toplantısında da yine yüzde 50 zam istedi. Bakanlık temsilcilerinin yüzde 32’lik zam teklifini gündeme dahi almayıp reddeden İBB yönetimi, kendi belirledikleri zam oranında ısrar etti. Bunun üzerine yapılan açık oylama sonucu İBB’nin teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

İBB borç batağında: Borç 1 yılda 28'den 58 milyar TL'ye çıktıİBB borç batağında: Borç 1 yılda 28'den 58 milyar TL'ye çıktı

İMAMOĞLU UKOME'DEKİ BAKANLIK TEMSİLCİLERİNİ HEDEF GÖSTERDİ

Fahiş fiyat teklifi reddedilen İBB Başkanı İmamoğlu UKOME'deki bakanlık temsilcilerini hedef göstererek ve sanki uygun bulunan yüzde 32 zam teklifi hiç yapılmamış gibi sosyal medyadan "İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam teklifi reddedildiİstanbul'da ulaşım ücretlerine zam teklifi reddedildi

Tevfik Göksu: İmamoğlu yüzde 80 su zammı teklifiyle geldiTevfik Göksu: İmamoğlu yüzde 80 su zammı teklifiyle geldi

YAPILAN TEKLİFLER

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü temsilcisi Serdar Yücel şunları söyledi;

İBB’NİN TEKLİFİ: 1 BİLET- 8,22 TL
BAKANLIĞIN TEKLİFİ: 1 BİLET- 6,50 TL

“2021 yılı içerisinde Toplu Ulaşım Ücret tarifelerine 29 Temmuz 2021 tarihinde %15, 24 Aralık 2021 tarihinde ise %36 oranında zam yapıldığı, 04.04.2022 tarihinde gerçekleştirilen UKOME toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce teklif edilen %50 oranındaki zammın kabul edilmesi halinde (1 tam Elektronik Bilet ücretinin 8,22 TL olmasını sağlayan) son 8 aylık zaman dilimi içerisinde kümülatif % 135’lik artışa neden olunacağını ifade ederek tarafımızca teklif edilen %32’lik artış sağlayan önerimiz (Elektronik Bilet ücretinin 6,50 TL, Minibüslerde indi bindi ücretinin 5 TL olmasını sağlayan) dikkate alınmayarak İBB tarafından teklif edilen % 50 oranındaki fahiş zammın oylatılması neticesinde Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüz temsilcisi olarak şahsım ile birlikte UKOME Kurulu üyelerinin çoğunluğunun oylarıyla bahse konu zam teklifi yüksek bulunarak reddedilmiştir.”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Meclisi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir ise şunları söyledi;

İETT’YE SÜBVANSİYON VAR, MİNİBÜSÇÜYE YOK!

“Sn. Başkan ‘dayatmacı ve istişareye açık olmayan’ yaklaşımınızdır esas bu sonucun eseri. Yakıt ve enflasyon’un maliyete yansıması olan %32’lik fiyat artışını oylatmayarak bu sonucun müsebbibi oldunuz. Oysa ki daha 3 ay önce %36 zam yapmıştınız. İstanbul’da ‘Ulaşımı ucuzlatacağız’ dediniz, daha geldiğiniz ilk yıl yakıt fiyatı artmamışken % 35 zamla İETT’nin  yükünü halka taşıttınız. Geldiğiniz günden bu tarafa Minibüs ve Taksiye % 88, İETT’ye %111 zam yaptınız. Oysa ki Özel Taşımacı sübvansiyon almıyor İETT alıyor. Bursa da bir yolcu 4,70 ₺ ile taşınırken, aynı yolcu İstanbul’da İBB’nin teklifiyle 8,22 ₺’ye taşınmak isteniyor. AK Parti ve CHP Büyükşehir Belediyeleri fiyat farkları alttaki tabloda net bir şekilde görülmektedir. Takdiri milletimize bırakıyorum.” 

İMAMOĞLU: YANİ ULAŞIM BÖYLE BİR KENTTE KÂR EDİLECEK BİR ALAN DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce ucuz ulaşım vaadinde bulunan Ekrem İmamoğlu "İstanbul’da ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşüreceğiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak. Yani ulaşım böyle bir kentte kâr edilecek bir alan değil. Gerekirse, kâr etmezsiniz de…" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63