Erdoğan: 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşü için proje hazırlığındayız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" ifadelerini kullandı.

03 Mayıs 2022 Salı 13:00
Erdoğan: 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşü için proje hazırlığındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı AFAD koordinasyonunda İdlib’de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Batılıların sergiledikleri ırkçı, ayrımcı tavrı yüzlerine vuruyoruz. Kimsenin inancına, konuştuğu dile bakmadık, bakmıyoruz. Bizim için sadece insan, sadece mazlum görmek bunun için harekete geçmemizi gerektiriyor. Sadece Suriye değil dünyanın pek çok yerinde yardım organizasyonları düzenliyoruz. İnsani yardım operasyonlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz.

"EN ÇOK YARDIM YAPAN ÜLKE OLDUK"

Ukrayna'da savaş başladığından beri 100 TIR insani yardım malzemesi sevk ettik. Dünyanın milli gelirine göre en çok yardım yapan ülkesiyken tüm alanlarda dünyanın en çok yardım yapan ülke konumuna geldik.

"500 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ"

Mazlumların canını kurtarmak için kapılarımızı açmakla kalmadık, evlerine geri dönmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Güvenli bölgeleer 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Göçü sınır ötesinde tutma stratejimizi geri dönüşü destekleyecek projelerle destekliyoruz. Şimdi 1 milyon Suriyeli kardeşimizin geri dönüşünü sağlayacak bir projenin hazırlığındayız. 

GENİŞ KAPSAMLI PROJE

13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürüteceğimiz bu proje bir hayli geniş kapsamlıdır. Konuttan hastaneye kadar günlük hayatın tüm ihtiyaçlarıyla tüm altyapı bu proje içinde yer alacaktır. Geri dönüşler için gerekli zemini hazırlamanın gayreti içerisinde olacağız."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63