Erdoğan çok net konuşmuştu! Türkiye düşmanlarının skandal dolar oyunu

Piyasalar sakinleşti, dolarda oynaklık azaldı. Goldman Sachs ve Deutsche Bank ise, Merkez'in faiz artırmak zorunda kalacağını öne sürüyor. Siyasiler ve iş dünyası ise "Spekülatif ataklara maruz kalan Türkiye bu süreci de atlatacak" diyor.

26 Kasım 2021 Cuma 06:30
Erdoğan çok net konuşmuştu! Türkiye düşmanlarının skandal dolar oyunu

Hükümetin "düşük faiz" ve "üreterek büyüme" yönündeki yeni politikası, bazı uluslararası çevreleri rahatsız etti. BAE ile yapılan anlaşmaların pozitif etkisi ve ilk paniklerin atlatılmasıyla birlikte dolar, dün de 12 liraya yakın seviyelerde sakin seyretti. Ancak bazı kuruluşlardan kur atağının devam etmesini öngören açıklamalar geldi. Söz birliği etmişçesine her biri çareyi faiz artırmakta bulduğunu açıkladı.

BEKLENTİYİ FAİZ ARTIRIMINA YÖNELDİRİP TL'DEKİ BASKIYI DAHA DA ARTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Goldman Sachs "Merkez Bankası, politika faizini 2022'nin ikinci çeyreğinde 600 baz puan artırarak, yüzde 14'ten yüzde 20'ye çıkarabilir" açıklaması yaptı. Deutsche Bank, piyasaların Merkez Bankası'ndan gelecek 100 puanlık acil faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladığını iddia etti. Fitch yetkilileri de dolardaki artışın, döviz borçları sebebiyle risk olduğuna dikkat çekerken, Türk bankalarının baskı altında bulunduğunu, yatırımcı algısında negatif unsurun güçlü olduğunu açıkladı. CitiBank, Türk bankaları için "Al" olan tavsiyesini "Nötr" olarak değiştirdi. Bloomberg Analisti Tomasz Noetzel, Türk lirasındaki değer kaybının çoğu banka için yönetilebilir olduğunu fakat tüm bankalar için bunun geçerli olmadığını söyledi.

Ünlü ekonomist TL'ye karşı yapılan operasyonu gözler önüne serdi!Ünlü ekonomist TL'ye karşı yapılan operasyonu gözler önüne serdi!

"DOLAR KURUNDAKİ HAREKETLİLİK MANİPÜLATİF"

Bu arada Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks; doların, olması gerekenden yüzde 30 yukarıda bulunduğunu, manipülatif hareketlerin yaşandığını, kurun 9,50 TL olması gerektiğini söyledi.

"DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASINA DEVAM" MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da  AK Parti kurmaylarıyla yaptığı son toplantıda, düşük faiz politikasında kararlılıkla devam etme mesajı verdiği öğrenildi.

Son noktayı koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar ve faiz açıklamasıSon noktayı koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar ve faiz açıklaması

İŞ DÜNYASI KARARLI: BU SIKINTILARI DA AŞARIZ

Yaşanan bu gelişmeler iş dünyasının da yakın takibinde. MÜSİAD'dan yapılan açıklamada "Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelere baktığımızda; ihracat rakamlarında rekorlara imza atılan ve pandemi süreci fırsatlarını en iyi şekilde değerlendiren ülkemizin karşılaştığı bu durum, ekonomik verilerle örtüşmemektedir. Spekülatif ataklara maruz kalan Türkiye ekonomisinin bu hassas süreci, dün olduğu gibi bugün de bertaraf edeceğine inancımız tamdır" denildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63