Erdoğan duyurdu: Önümüzdeki günlerde müjdeleri açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Cari açığın azalması milletimizin zenginleşmesi demektir." dedi.

23 Ekim 2021 Cumartesi 16:23
Erdoğan duyurdu: Önümüzdeki günlerde müjdeleri açıklayacağız

Başkan Erdoğan, "Yatırımları teşvik edecek, üretimi artıracak, istihdamı güçlendirecek bir ekonomi politikasıyla bu küresel krizi tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Türkiye, kendi firmalarının yatırım ve üretim atağı yanında küresel firmaların da üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Her zaman söylediğim gibi sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz. Ülkemize yatırım yapacak teknoloji getirecek ihracatımıza, istihdamımıza katkı sağlayacak herkese kapımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Bu anlayışla salgın döneminde yeniden yapılanan küresel üretim ve lojistik sisteminde ülkemizi en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER MÜJDELERİ PAYLAŞACAĞIZ

Türkiye kendi firmalarının yatırım atağı yanında küresel firmaların da üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. 

Yatırım demek, üretim, ihracat, istihdam demektir. Cari açığın azalması milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu formül Türkiye'nin kurtuluş reçetesidir. İnşallah önümüzdeki günlerde benzer daha pek çok müjdeyi milletimizle paylaşacağız. Kurulan her yeni fabrika ile ülkemiz hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor. 

RESMİ OLARAK HİZMETE AÇIYORUZ

Geçtiğimiz 19 yılda sağlıktan ulaşıma her adımı kapsayan yatırımlar sayesinde ülkemiz bu güce ulaşmıştır. Bugün de burada bakanlıklarımızın belediyelerimizin yatırım değeri 3 milyar lirayı geçen yatırımların açılışını yapıyoruz. 1250 yataklı ve 1500 yataklı iki ayrı yurdun açılışını yapıyoruz. 

Sağlıkta 112 acil merkezini açıyoruz. Tarım ve ormanda ağaçlandırmadan, sel kapanlarına kadar pek çok hizmetin açılışını da yine bugün yapıyoruz. Kurumlarımızın hizmet binalarını, organize sanayi bölgelerini, kalkınma ajansımızın desteklediği projeleri de resmi olarak hizmete açıyoruz.

ÜSTESİNDEN GELDİK

Değerli kardeşlerim her şey gibi ülkeye hizmet etmek de nasip işidir. Allah bize bunu nasip etti. Bunun için çok büyük bedeller ödedik. Yeri geldi üzerimize salınan terör örgütleriyle savaştı. Yeri geldi ekonomik tetikçilerle boğuştuk. Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle üstesinden geldik.

KÜRESEL KRİZİ FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ

Büyük ve güçlü Türkiye hedefinin eşiğindeyiz. Ülkemizin 2053 vizyonunu da yavaş yavaş oluşturuyoruz. Ekonomide sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini göstermiyor. 

Dünya ekonomisindeki bozulma pek çok alanda aşırı fiyat yükselişine yol açtı. Bundan bizde etkilendik. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir ama emin olun elde ettiğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecek. Yatırımları teşvik edecek, üretimi artıracak, istihdamı güçlendirecek bir ekonomi politikasıyla bu küresel krizi tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Biz ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak hakettiği yeri alması için gece gündüz çalışıyoruz. 

DÜNYANIN EN ÜST LİGİNİN EŞİĞİNE GETİRDİK

Türkiye'yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak iktidarı değiştirmeyi hedeflediklerini söyleyenlerin amaçları ülkemizin menfaatlerini korumak değildir. Yıllarca darbelerin cenderesi altında enerjisi boşa harcanan ülkeyi dünyanın en üst liginin eşiğine getirdik. Neymiş iktidar olurlarsa devletin uçaklarını satacaklarmış. Sizin zaten işiniz gücünüz bu. Siz bu devletin neyi var neyi yok nasıl elimizden satarız onunla uğraşıyorsunuz. Biz ise almaya devam edeceğiz. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63