'Erdoğan hasta' yalanı! Foreign Policy dergisi nasıl bir 'hinlik' peşinde?

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Haber7'deki köşe yazısında, Foreign Policy dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı ile alakalı yayımladığı ve hinlik kokan yazıyı kaleme aldı.

05 Ekim 2021 Salı 08:43
'Erdoğan hasta' yalanı! Foreign Policy dergisi nasıl bir 'hinlik' peşinde?

Foreign Policy dergisinin, "Erdoğan Türkiye'ye Liderlik Yapamayacak Kadar Hasta Olabilir" başlıklı yazısı incelendiğinde, FETÖ'cü hesapların öncülük ettiği algı operasyonlarının kaynak olarak kullanıldığı görülüyor.

Yazısında buna değinen Acet, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hasta olduğu yalanı, bilindiği üzere daha çok FETÖ'cüler tarafından gündemde tutulmak isteniyor. Bu yazı da, benzer bir fitne odağının çalışması gibi duruyor" dedi.

Bilindiği üzere, Biden ile Erdoğan yakın zamanda bir araya gelecek. Erdoğan'ın ay sonunda Biden'la yapacağı görüşme öncesine böyle bir durumun "denk getirilmesi"ni de değerlendiren Acet, "Erdoğan'ın sağlık durumu üzerinden bir takım yalanlarla yanlış bir algı oluşturup hem Beyaz Saray üzerinde bir etki kurma çabası, hem de artık hiç de yabancılamadığımız bir FETÖ taktiğiyle içeride fitne yayma niyeti taşıyan bir yazı bu. Foreign Policy dergisinde böyle bir yazı çıktı diye yapıldığını çok sanmıyorum ama Erdoğan'ın basketbol oynarken çekilmiş görüntülerinin tam da böyle bir tezviratın gündeme geldiği bir ortamda paylaşılması, yazıyı da, yazı sahiplerinin asıl çabasını da boşa düşürmüş oluyor" ifadelerini kullandı.

Acet'in yazısının tamamı şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın epeyce bir süredir fırsat buldukça, ya da kendisine fırsat oluşturdukça basketbol oynadığını duyuyorduk.

Ama birkaç gün önce kendisine ait sosyal medya platformlarından yakın kurmaylarıyla yaptığı basketbol maçının görüntüleri yayınlanınca, bu bilgi kamuoyuna da mal olmuş oldu.

Erdoğan, 27 sayı kaydettiği son maçtan görüntülerin yer aldığı paylaşımında şöyle diyordu:

"Sağlık için spor yapmak çok çok önemli. Ben de haftada üç gün spor yapmaya gayret ediyorum. Harekette bereket vardır."

Bu paylaşımların hemen ardından ertesi gün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Abant’tan yürüyüş görüntüleri "peydah oldu."

Kılıçdaroğlu’nun iyi bir yürüyüşçü olduğu İstanbul’la Ankara arasında yaptığı uzun yürüyüşlerden (Adalet Yürüyüşü) biliyorduk ama belli ki burada Erdoğan’ın spor içerikli paylaşımına bir gönderme yapmak istenmişti.

Burada normal bulmadığım bir şey yok.

Ben asıl başka bir şeyi merak ediyorum

Cumhurbaşkanının basketbol oynarken çekilmiş, sağlığının gayet yerinde olduğunu gösteren görüntüler, acaba Atlantik ötesinden "Erdoğan’ın sağlık durumu iyi değil" diye tezvirat yapan çevrelerce de izlenmiş midir?

Mutlaka izlenmiştir.

Foreign Policy'de çıkan yazının başlığı şöyle: "Erdoğan Türkiye'ye Liderlik Yapamayacak Kadar Hasta Olabilir"

İzleyenlerin malumu, birkaç gün önce Foreign Policy dergisinde Steven A. Cook imzalı bir yazı çıktı.

İsmi ve yayınlarıyla Türkiye’de de gündeme gelen bu dergi, kısa adı CFR olan Dış İlişkiler Konseyi’ne ait.

CFR ise, New York merkezli olmasına rağmen, Washington’daki politika yapıcılar üzerinde etkisi olan bir kurum.

Steven Cook analiz yapmaktan çok, "fitne fücur" amaçlı kaleme alındığı intibaı veren yazısında, Erdoğan’ın sağlık durumunun 2023 seçimlerine giremeyecek kadar kötü olduğu iddiasında bulunuyor.

Yazı, uzun uzun buna bağlı bir takım senaryolardan söz ettikten sonra, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu veya MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Erdoğan’dan sonra Türkiye’yi olağanüstü hal ile yönetebileceği iddiasında bulunuyor.

Amerikan medyasında, Türkiye konulu olup da, bu türden "uçuk kaçık", senaryoya dayalı, içinde analiz görünümlü temennilerin de bulunduğu yazılar ilk defa çıkıyor değil.

Çeşitli defalar, böyle yazılar çeşitli mecralarda yayınlanıyor zaten.

Ama bu yazının Erdoğan ile Biden arasında ay sonunda yapılması beklenen görüşme öncesi gündeme gelmesi, Biden yönetimi üzerinde bir etki oluşturma çabasıyla mı kaleme alındı sorusunu beraberinde getiriyor.

Bir de içeriye, yani Türkiye’ye dönük "fitne fücur" çıkarma amacının varlığı, çok açık bir biçimde kendini belli ediyor.

Şöyle ki;

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hasta olduğu yalanı, bilindiği üzere daha çok FETÖ’cüler tarafından gündemde tutulmak isteniyor. Bu yazı da, benzer bir fitne odağının çalışması gibi duruyor.

- Bir diğer yönüyle, Erdoğan’ın A Takımı’nda yer alan önemli isimler, bakanlar, isimleri verilerek özellikle zikredilirken, aslında bir şekilde hedefe alınıyorlar. Eş zamanlı olarak Erdoğan’ın yalnızlaştırılması, zayıflatılması gibi bir amaç burada kendisini belli ediyor.

- Yazıda ismi geçen üç ismin de ortak özelliği, (Soylu, Akar, Fidan) terör örgütlerine karşı kararlı şekilde mücadele veren, örgütü, başını kaldıramayacak, nefes alamayacak hale getiren kurumların başında olmaları. Böyle bakınca, aynı zamanda bu türden hedef odaklı algı çalışmalarını, Türkiye’nin güvenlik kurumlarını hedef alan bir saldırı şeklinde okumak da mümkün hale gelebiliyor.

Özetlemek gerekirse, Erdoğan’ın ay sonunda Biden’la yapacağı görüşme öncesine denk getirilecek şekilde;

Erdoğan’ın sağlık durumu üzerinden bir takım yalanlarla yanlış bir algı oluşturup hem Beyaz Saray üzerinde bir etki kurma çabası, hem de artık hiç de yabancılamadığımız bir FETÖ taktiğiyle içeride fitne yayma niyeti taşıyan bir yazı bu.

Foreign Policy dergisinde böyle bir yazı çıktı diye yapıldığını çok sanmıyorum ama Erdoğan’ın basketbol oynarken çekilmiş görüntülerinin tam da böyle bir tezviratın gündeme geldiği bir ortamda paylaşılması, yazıyı da, yazı sahiplerinin asıl çabasını da boşa düşürmüş oluyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63