Erdoğan ile görüşmesinde ittifak konuşuldu mu? Karamollaoğlu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelmesinin yankıları sürüyor. Saadet Lideri, ittifak konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

12 Kasım 2021 Cuma 18:34
Erdoğan ile görüşmesinde ittifak konuşuldu mu? Karamollaoğlu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabul, 2 saat 15 dakika sürmüştü.

Başkan Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ikili görüşmesi gündeme oturdu. Karamollaoğlu, Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi'ye ittifak görüşmeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUSUNDA NE KONUŞTULAR?

Selvi, görüşmede ağırlıklı olarak parlamenter sistem ile başkanlık sistemi üzerinde durulduğunu sistemle ilgili önemli değerlendirmeler yapıldığını aktararak Karamollaoğlu'nın Başkanlık sitemiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Karamollaoğlu başlkanlık sitemiyle ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Başkanlık sisteminde, bize göre doğru bulmadığımız yönler var. Onları paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanı da başkanlık sistemini savundu. Bize göre istikrarın sağlanması açısından önemli dedi. Ülkede gerginliğin olmaması, farklı düşüncelerin ifade edilmesine imkân sağlanması gerekir dedim. Siyasette de gerginliğin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ettim. Aslında bunlar benim dışarıda da söylediğim konular. Dışarıda söylediklerimi içeride de belli bir üslupla dile getirdim.”

İTTİFAK SORUSUNA KARAMOLLAOĞLU'NDAN CEVAP

Karamollaoğlu, 'İttifak konusu gündeme geldi mi?' sorusuna, ''Elbetteki gündeme geldi. Sayın Cumhurbaşkanı bizden destek olmamızı istedi. Ben de yönetim anlamında Başkanlık sistemine temelden karşı olmadığımızı söyledim. Ancak denetim ve denge mekanizmalarının olmasını istiyoruz dedim. Amerika’da da başkanlık sistemi var ama denge ve denetleme sistemleri de güçlü dedim. Sayın Cumhurbaşkanı da yüzde 50 artı 1, orada bir sıkıntı var ama siyasi istikrar açısından başkanlık sistemini yararlı görüyoruz dedi. Biz prensip olarak sistem konusunu önemsiyoruz. Onu ifade ettim. Ben zaten daha önce de açıklamıştım. İttifak meselesi gündemde olmadığı için şimdiden o konuda çok konuşmayı doğru bulmuyoruz.'' diye cevap verdi.

İZLENİM

Görüşmeyle ilgili izlenimlerini aktaran Abdülkadir Selvi, ''Karamollaoğlu’nun görüşmeden samimi olarak memnun olduğunu gördüm. Zaten bunu kendisi de ifade etti. Ama bu memnuniyeti Cumhur İttifakı’na katılacağı anlamına gelmiyor. Ama Erdoğan ile diyaloglarının süreceği izlenimini edindim.'' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63