Erdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesi harekat sinyallerinin ardından, "Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz kararlıyız." açıklamasında bulundu.

15 Ekim 2021 Cuma 14:57
Erdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sınır ötesi harekat ve Taliban'ın ziyaretiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, net mesaj verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

SINIR ÖTESİ HAREKAT OLACAK MI?

Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK cirit atıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti, son olarak da 2 polisimiz şehit oldu. Zaman zaman sivillerden şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı da mücadelemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz kararlıyız.

TALİBAN

Taliban artık kabul arayışları içerisinde yani henüz dünyadaki ülkeler Taliban'ın durumunu kabul etmiş değiller. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşlerde destekler noktasında, Afganistan'ın yeni süreci konusunda talepleri oldu. Bu talepler konusunda bizler Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki bu yönetim Afgan haklarını korumada adil olsunlar. Böyle bir adımın atılması halinde Afgan halkıyla bizim kadim dostluğumuz var onları bir kenara koymamız mümkün değil. Afganistan'ın alt yapısında büyük desteklerimiz var ve sürdürdük. Bundan sonraki süreçte de eğer anlaşmalar yapılabilirse Türkiye Afganistan ve Katar bu adımları atabiliriz. 

Ayrıntınlar geliyor...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63