Erdoğan ve Biden G20'de bir araya geldi: Biden'dan kritik F-16 mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'de ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi. Biden, İstiklal saldırısından dolayı taziyelerini ileterek, tahıl koridoru konusunda teşekkür etti. Görüşmede F-16 ve İsveç'in NATO üyeliği süreci de görüşüldü.

15 Kasım 2022 Salı 13:00
Erdoğan ve Biden G20'de bir araya geldi: Biden'dan kritik F-16 mesajı

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

TAZİYELERİNİ İLETTİ

ABD Başkanı Biden, G20 Zirvesi'ndeki ikili görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

TAHIL KORİDORU

ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesi ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabası için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

F-16 SÜRECİ

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye ile ABD arasındaki F16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirtti.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİK SÜRECİ

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu ifade etti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Biden'ın tahıl anlaşmasının yeniden yürürlüğe konulmasındaki çabaları sebebiyle Erdoğan'a teşekkür ettiği bildirildi.

Açıklamada, Biden ve Erdoğan'ın NATO ittifakı konularında yakın işbirliğinin sürdürülmesi ile diğer bölgesel ve küresel konuları görüştüğü ifade edildi.

HEMEN ARDINDAN MACRON'LA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'la görüşmesinden hemen sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63