EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacak? Bakan Bilgin tarihi işaret etti

EYT düzenlemesi için Meclis'i işaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bizim beklentimiz 1 Mart itibarıyla EYT'lilerin ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'te inşallah çıkacak diye düşünüyorum" dedi.

24 Ocak 2023 Salı 23:30
EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacak? Bakan Bilgin tarihi işaret etti

Emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş, "EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacak?" sorusunun cevabını bekliyordu. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde takvim netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bengü Türk TV canlı yayınında merak edilenleri dair açıklamalarda bulundu.

EYT İÇİN GÖZLER 1 MART'TA

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için 1 Mart'ı işaret eden Bakan Bilgin, "Çalışma, Meclis'imizin iradesinde. EYT düzenlemesi ile ilgili bizim beklentimiz 1 Mart itibarıyla EYT'lilerin ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'te inşallah çıkacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

SIRADA GEÇİÇİ İŞÇİLER VAR

Bakan Bilgin çalışma hayatına ilişkin dosyaların tek tek açıldığını ve sırada geçici işçilerle ilgili düzenleme olduğunu söyledi.

Bilgin, "Çalışma hayatındaki sorunların tamamını çözeceğiz. Şimdi sırada kamudaki geçici işçilerle ilgili düzenleme var. Taşeron işçiler de önümüzde duran konulardan biri. Onu da ele alacağız" diye konuştu.

"SÜRECİN BİR AN EVVEL TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ"

Kamu işçilerine yönelik toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Bilgin, "Bir çerçeve anlaşması üzerinde mutabık kaldıktan sonra her bir iş kolundaki sorunları dikkate alan bir toplu sözleşme süreci başladı. Sürecin bir an evvel tamamlanmasını istiyoruz. Emekçilerimizin taleplerini dikkate alacağımız bir hakemlik yapacağız" sözlerini kaydetti.

Asgari ücretteki artışın enflasyonun düştüğü bir dönemde yapıldığını hatırlatan Bakan Bilgin, "Olağan dışı bir süreç olursa yeniden değerlendirilir" dedi ve şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Bakan Nebati: Peşin ödemede yüzde 10 indirim olacakBakan Nebati: Peşin ödemede yüzde 10 indirim olacak

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklamasıBakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63