Fatih Portakal'dan skandal Taksim paylaşımı! Tepkiler gecikmedi

Terör olayları sırasında yapılan iftiralar, algılar ve oluşturulan panik havalarının engellenmesi adına BTK tarafından uygulanan internet erişim kısıtlaması Fatih Portakal'ın zoruna gitti.

14 Kasım 2022 Pazartesi 16:30
Fatih Portakal'dan skandal Taksim paylaşımı! Tepkiler gecikmedi

BTK'nın Taksim İstiklal Caddesi'nde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından internet erişimini kısıtlaması Portakal'da rahatsızlık yarattı.

HEDEF MANİPÜLASYONUN ENGELLENMESİ VE DOĞRU BİLGİ AKTARIMI

Geçmiş dönemde olduğu gibi Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıların ardından sosyal medya teröristleri ve algı operasyonu yapmak isteyenlerin engellenebilmesi adına devlet tarafından çeşitli önlemler alınıyor. Bu alınan önlemlerle birlikte doğru bilgiyi vatandaşa aktarabilme adına devlet kurumları açıklamaları gerçekleştiriyor. 

FATİH PORTAKAL İDRAK EDEMEDİ

Gezi olayları ve çukur eylemleri de dahil olmak üzere Türkiye'ye karşı gerçekleştirilen terör eylemlerinin olduğu dönemde sosyal medyada yapılan algı operasyonu, yalan ve montaj görüntülerle vatandaşın yanlış bilgilendirilme örnekleri doğrultusunda Beyoğlu Taksim'deki son saldırının ardından BTK internet erişimini kısıtladı. Bu kısıtlamanın nedenini algılayamayan ya da algılamak istemeyen Fatih Portakal ise durumu manipüle etmek adına sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

Portakal, "Ülkede terör saldırısı oluyor. İnsanlar katlediliyor. Resmi açıklama dışında hiçbir şey söylenemiyor, konuşulamıyor. Özetle “resmi açıklama ne ise doğru odur” denmek istiyor." sözleriyle bir paylaşımda bulundu. 

Milletin algı operasyonlarına kurban edilmemesi adına atılan bu adımı algı operasyonuna çeviren Portakal, devletin sözlerinin güvenilir olmadığını ima etti.

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki alçak teröristlerin yakalanma anlarıTaksim İstiklal Caddesi'ndeki alçak teröristlerin yakalanma anları

İlber Ortaylı'dan Taksim açıklaması: Bunu öğrenmeliyizİlber Ortaylı'dan Taksim açıklaması: Bunu öğrenmeliyiz

6'lı masanın Taksim saldırısı açıklaması gündem oldu6'lı masanın Taksim saldırısı açıklaması gündem oldu

PORTAKAL'A TEPKİLER

Skandal paylaşımın altına ise Fatih Portakal'a vatandaşlardan çok sert tepki geldi. İşte o tepkilerden bazıları:

- Tabii siz resmî açıklama dışında atılan iftiralar, yapılan algılar, oluşan panik havaları ve fırsatçılık ile daha çok ilgilendiğiniz için size yetersiz geliyor.

- Resmi açıklama dışında ne açıklanmasını bekliyorsunuz? 6 kişi vefat etmişken 200 kişi ölmüş diye yalan haber yapamadığınız için mı rahatsızlığınız?

- Fatih Portakal yayin yasagi gayet normal olayin aydinlanmasi icin gerekli bir durum.

- Resmi açıklama dışında ne söylenmesini istiyorsun? Ağzı olan konuşsun ortalık karışsın ne güzel değil mi?

- Resmi olmayana nasıl güveneceğiz?

- E öyle tabi, ne olacaktı her kafadan bir ses mi çıkacaktı yalan yanlış?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63