Fransızların AKINCI TİHA'ya şaşkınlığı! Nasıl bu kadar hızlı?

Fransız yayın kuruluşu France 24, TEKNOFEST'e ana haber bülteninde Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'ya yer verdi. Fransızlar, "Türkiye askeri teçhizatta tam bağımsızlığı hedefliyor" ifadelerine yer verdi.

27 Eylül 2021 Pazartesi 20:09
Fransızların AKINCI TİHA'ya şaşkınlığı! Nasıl bu kadar hızlı?

Milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Türkiye'nin ve dünyanın en kapsamlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e, Fransız yayın kuruluşu France 24'nin ana haber bülteninde yer verildi.

AKINCI'YA YOĞUN İLGİ

Ana haber sunucusunun "Muhabirlerimiz Türk askeri endüstrisinin yeni göz bebeği İHA'lara erişme fırsatı yakaladı" sözleriyle başlayan haberde, festival alandaki coşkuya yer verildikten sonra Bayraktar TB2 SİHA ve AKINCI TİHA üzerinden duruldu.

FRANSIZLAR ŞAŞKIN

Baykar'ın ürettiği İHA ve TİHA'nın ilgi gördüğüne dikkat çeken Fransızlar, haberde, Türkiye'nin sahip olduğu bu teknolojiler karşısındaki şaşkınlığını gizleyemeyerek Gündeme Dair Her Şey'in yaptığı çeviriye göre şu ifadelere yer verdi:

Libya ve Azerbaycan'daki başarısıyla birlikte Bayraktar TB2 SİHA, Türk savunma sanayisinin amiral gemisi halinde geldi. Gözlemcileri şaşırtan şey, bu cihazların nasıl bu kadar hızlı şekilde geliştirildiği. AKINCI henüz iki yıl önce prototip halindeydi. Türkiye askeri teçhizatta tam bağımsızlığı hedefliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63