Harry Potter'ın yıldızı Emma Watson'a İsrail tehdidi: Hollywood'dan destek!

Sosyal medya hesabından yaptığı Filistin lehine paylaşım sonrası İsraillilerin hedef tahtasına koyduğu ünlü oyuncu Emma Watson'a 40 kadar Hollywood ünlüsünden destek geldi.

14 Ocak 2022 Cuma 17:30
Harry Potter'ın yıldızı Emma Watson'a İsrail tehdidi: Hollywood'dan destek!

Harry Potter filmlerindeki rolüyle meşhur olan İngiliz asıllı oyuncu Emma Watson, Instagram hesabından Filistinlilerin lehinde paylaşım yapınca bir anda İsraillilerin hedefi olmuş, antisemitizmle suçlanmıştı.

Tepkilere sebep olan paylaşımı da sadece “Dayanışna bir eylemdir” ifadesiydi. Tepkiler sebebiyle zor günler geçiren oyuncu, meslektaşlarından gelen destekle teselli buldu.

Emma Waston sosyal medya hesabından bu paylaşımı yapmıştı.

40 ÜNLÜ İSİMDEN ORTAK BİLDİRİ: EMMA WATSON'A KATILIYORUZ

Susan Sarandon ve Mark Ruffalo dahil Hollywood’dan 40 kadar ünlü, “Filistin’i Destekleyen Sanatçılar” başlığıyla ortak bir bildiri yayımlayarak “adaletsizliğe karşı” olduklarını ifade etti. Watson'a desteklerini belirten ünlüler arasında çok sayıda ödüllü senarist ve yapımcı James Schamus, Oscar adayı yönetmen Asif Kapadia ile oyuncular Peter Capaldi ve Maxine Peake de var.

Emma Waston'a destek veren oyuncu Marc Ruffalo Hulk rolünü üstlenmişti.

Bildiride “Uluslararası hukuk çerçevesinde insan hakları için mücadele eden Filistinlilerle anlamlı dayanışma da dahil olmak üzere, 'Dayanışma bir eylemdir' ifadesini destekte Emma Watson'a katılıyoruz” denildi. Ünlüler, bildiride geçtiğimiz günlerde ölen, Nobel Barış Ödülü sahibi meşhur insan hakları savunucusu Desmond Tutu’nun şu ifadesine de yer verdiler:

 Eğer haksızlık karşısında tarafsızsanız, zalimin tarafını seçmişsinizdir.

YAŞANANLAR

İngiliz oyuncu Emma Watson, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda İsrail jetlerinin geçen yıl roket saldırılarına misilleme olarak Gazze'yi günlerce bombaladığı savaş sırasında Bad Activist Collective isimli eylemci grubunun “Dayanışma bir eylemdir” yazılı pankartlarla yürüdüğü gösterinin fotoğrafına yer vermişti. Watson'ın paylaşımı 1 milyondan fazla kişiden beğeni alırken, İsrailli yetkililerden anti-semitizm suçlaması gelmişti.

İngiliz oyuncu, paylaştığı fotoğrafın altına yazar Sara Ahmed'in şu sözlerini ekledi;

"Dayanışma, mücadelemizin aynı olduğunu veya acılarımızın aynı olduğunu veya aynı geleceği umduğumuzu varsaymaz. Dayanışma bağlılığın ve [bu yönde] çalışmanın yanı sıra aynı duygulara veya aynı hayatlara sahip olmasak bile aynı zeminde yaşadığımızın kabulünü içerir."

HARRY POTTER ÜZERİNDEN KÜÇÜMSEME

Watson'ın paylaşımı sonrası Netanyahu hükümetinde görev yapmış Danny Danon, Watson'ı Harry Potter üzerinden küçümsemeye çalışmış ve yaptığı paylaşımda "Bir anti-semit olmaya Gryffindor'dan 10 puan" ifadelerini kullanmıştı. İsrail'in mevcut Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan da "Kurgu Harry Potter'da işe yarayabilir ama gerçek hayatta yaramaz" çıkışında bulunmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63