Hastanede yaşlı kadına eziyette yeni gelişme: 4 kişi tutuklandı

İstanbul'da Bayındır İçerenköy Hastanesi'nde yaşlı bir hastaya kötü muamele gösterenlere başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Sağlık Bakanı Koca, hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıklamıştı.

06 Ekim 2022 Perşembe 17:15
Hastanede yaşlı kadına eziyette yeni gelişme: 4 kişi tutuklandı

Ataşehir’de özel bir hastanede sağlık çalışanlarının yaşlı bir hastaya kötü muamele ederken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

HASTANENİN FAALİYETİ DURDURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Ataşehir’deki özel hastanede personellerin, yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla yaptıkları konuşma ve üzerine para saçma görüntüleri ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez." dedi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da bir özel hastanede çekilen ve infiale neden olan görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Koca, bakanlık müfettişlerini görevlendirdiğini belirtti:

"Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek."


Hastanede hasta kadına yönelik yapılan çirkin muamele sonrasında büyük tepkiler yükselirken söz konusu hastaneden konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"

Yapılan açıklamada, "Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. 31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy’deki Hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından hastane yönetimimize şifahi olarak ihbar edilmiştir. Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahıslar hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmiş, kendileri hastaneden uzaklaştırılmış, gerekli soruşturma tıbbi etik ve disiplin kurullarımız tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmüştür. Hastanemize görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve elinde başka kayıtlar bulunduğunu da iddia eden kişiden, soruşturmada değerlendirmek ve ilgili personele ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş, ancak talebimiz kabul görmemiştir. Soruşturmanın tamamlanması akabinde Disiplin Kurulumuzun kararıyla ilgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022 tarihinde feshedilerek, eşzamanlı olarak yetkili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

PERSONELLERDEN BİRİ HASTANIN YÜZÜNE PARA ATTI, DİĞERİ KÜFRETTİ

Olay 2021 yılında Bayındır İçerenköy Hastanesi’nde meydana geldi. Hastanede görevli personel, tedavi kadın hastayla alay ederek bu anları kayda aldı. Sosyal medyada yayınlanan ve tepki çeken görüntülerde bir personel hastanın yüzüne para atarak hakaret ederken, diğeri ise küfrediyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63