HDP'den Meclis'te akılalmaz soru önergesi

HDP'li Feleknas Uca, Meclis'te MİT'in Kuzey Irak'taki operasyonları hakkında soru sormaya kalktı. Uca, skandal paylaşımındaki, "MİT’in, Federe Kürdistan’da yaşayan insanlara yönelik tehdit ve ajanlık dayatmaları" sözleri tepki aldı.

29 Aralık 2021 Çarşamba 11:00
HDP'den Meclis'te akılalmaz soru önergesi

MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör unsurlarına yönelik mücadelesini sürdürüyor.

Özellikle MİT kararlı adımlarıyla Kuzey Irak'a girerek Kandil'e göz açtırmıyor.

Terör örgütü PKK'ya karşı art arda başlatılan operasyonlar örgütün dağılma sürecini hızlandırırken PKK'ya verdiği destekle anılan HDP, gündeme yine bu konuyla geldi.

MİT'İN KUZEY IRAK'TAKİ OPERASYONLARI...

PKK'lı teröristlerin cenazelerinde her daim boy gösteren, Kandil'in Meclis'teki savunuculuğu üstlenen HDP, dün bu konu ile ilgili Meclis'e soru önergesi sundu.

HDP'nin Türkçe bilmeyen vekili olarak tanınan milletvekili Feleknas Uca,  MİT'in Kuzey Irak'ta yaptığı gizli operasyonlar hakkında bilgi istendi.

"DETAYLARI BİZE AÇIKLAYIN"

Meclis'e verdiği soru önergesini sosyal medya hesabından paylaşan HDP'li Feleknas Uca, Twitter mesajında "MİT’in, Federe Kürdistan’da yaşayan insanlara yönelik tehdit ve ajanlık dayatmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na sorduk." ifadelerini kullandı.

MİT'ten operasyon: Çukur eylemlerinin planlayıcıları etkisiz hale getirildiMİT'ten operasyon: Çukur eylemlerinin planlayıcıları etkisiz hale getirildi

NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye açıklaması: Büyük bir operasyon gerçekleştirdikNATO Genel Sekreteri'nden Türkiye açıklaması: Büyük bir operasyon gerçekleştirdik

HDP'li Uca, soru önergesinde, "MİT'in Kuzey Irak'ta kaç elemanı var, operasyonların detayları neler, MİT hangi kurumlar aracılığıyla faaliyet sürdürüyor, bilgileri kimlere aktarıyor," gibi sorular sorarak bilgi istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63