Hürjet Malezya'da ihaleye katılıyor

Malezya devleti Hava Kuvvetlerine yeni taarruz uçağı almak için harekete geçti. Normalde ülkelerin hükümetleri arasında yapılan uçak anlaşmalarında bu kez bir ilk gerçekleşti.

23 Ekim 2021 Cumartesi 15:07
Hürjet Malezya'da ihaleye katılıyor

Malezya medyasında yer alan haberlere göre, Malezya Kraliyet Hava Kuvvetlerinin (RMAF) 18 adetlik hafif taarruz uçağı (LCA) ihtiyacı için toplamda 6 şirket tekliflerini sundu. Şirketler arasında TUSAŞ da yer alıyor.

Savunma Sanayist sitesinin aktardığına göre, henüz ayrıntıları net olmamakla birlikte Malezya Hava Kuvvetlerinin bir filo (18 adet) hafif taarruz uçağı için 961.6 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı iddia ediliyor. Bu bütçenin yarısının (480.8 milyon dolar) ham palmiye yağı veya palmiye yağı ürünleriyle karşılanması da hedefleniyor.

6 ŞİRKET TEKLİFİNİ İLETTİ

Malezya medyasından The Edge’e konuşan kaynaklara göre toplamda 9 adet şirket temmuz ayı içerisinde ihale için gerekli olan belgeleri teslim aldı. Tekliflerin son iletilme tarihi olan 6 Ekim’e kadar ise toplamda altı adet şirket tekliflerini Malezya’ya iletti.

İLK KEZ AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE UÇAK ALINACAK

Kaynaklara göre Malezya’nın ihtiyaçları kapsamında ek bir filo daha (18 adet) sipariş verilebilir. Malezya, daha önce yaptığı tüm askeri uçak alımlarını hükümetler arasında yürütülen müzakerelerle tedarik ediyordu ancak ilk kez açık ihale yöntemiyle uçak alımına çıkılıyor.

TEKLİF İLETEN FİRMALAR

Malezya Hava Kuvvetlerinin hafif taarruz uçağı ihalesi için tekliflerini ileten firmalar ve ürünleri ise şöyle:

KAI/Kemalak Systems: FA-50
TUSAŞ: Hürjet
CATIC: L-15
Leonardo: M-346
Hindustan Aeronautics:Tejas
Rosoboronexport: MiG-35

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63