İBB'den adrese teslim 2 milyar TL için dünya devine ambargo

İstanbul'da son aylarda sürekli olarak yanan ve arızalanan otobüslerin arkasından 2 milyar TL'lik bir skandal çıktı. Otobüslerin bakım-onarım ihalesine Mercedes'in de girdiği ancak İBB yönetimi tarafından yetersiz görülerek ihalenin adrese teslim olarak başka firmaya verildiği ortaya çıktı.

28 Eylül 2021 Salı 11:40
İBB'den adrese teslim 2 milyar TL için dünya devine ambargo

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İETT otobüslerinde yangınların ve arızaların sebebi belli olan bakım-onarım ihalesinde yaşanan kirli rant ilişkisine dair yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

2 yıl gibi kısa bir süre İstanbulluların en büyük çilesi haline dönüşen İETT otobüsleri yolsuzluğun kurbanı oldu. Bakım-Onarım ihalesi üzerinden yapılan 2 milyar TL'lik yolsuzluğun ortaya çıkması sonrası İBB yönetimi ve İmamoğlu'nun ısrarla sessizliğini koruması 'Sükut ikrardan gelir' dedirtti.


İstanbul'un İETT çilesi bitmiyor

-İBB'nin adeta adrese teslim düzenlediği ihaleleri yaklaşık maliyetin 3-5 bin TL üzerinde teklif vererek sadece tek bir firma aldı.

- Bu firma CHP vekil Özgür Karabatak'ın mali müşavir olduğu firma ve konuda hiç bir tecrübesi yok.

İBB'den adrese teslim ihale

İÇERİDEN BİLGİ SIZDIRILDI İDDİASI

-İhalelerin yaklaşık maliyetleri kapalı bir zarfta gizli tutuluyor ve teknik şartname sonrası firmalar teklifi veriyor. Adrese teslim ihaleyi alan firmanın yaklaşık maliyeti adeta nokta atışı bilerek ihaleyi alması içeriden bilgi sızdırıldığını işaret ediyor.
 

- Garaj işletilmesi diye ihalenin içine personel, akaryakıt ve bakım onarım işlerinin de konulmuş. Böylelikle garaj işletilmesi işin ihale içerisine eklenerek diğer kurumsal firmaların ihaleye katılımı engellenmiş ve ihale şartlarındaki diğer tüm kalemler yüklenicinin inisiyatifine bırakılmış...



İETT bakım-onarım ihaleleri  CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı firmaya verildi.


MERCEDES'E 'SEN BECEREMEZSİN' DEMİŞLER

- Kirli rant ilişkisinin en büyük kanıtlarından biri ise ihaleye girmek isteyen Mercedes'in engellenmesi. İBB, sırf ihaleyi adrese teslim etmek için bakım-onarım için ihale giren dünya devi Mercedes'e resmen ambargo uygulamış.

-İhale girmek isteyen Mercedes, 'Sen bu işleri beceremezsin, yetersizsin, bu ihaleye giremezsin denilerek geri çevrilmiş. Belirtmekte fayda var ki İstanbul'da kullanılan çoğu İETT otobüsü ve Metrobüs Mercedes marka.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63