İBB'ye 'Beyazıt Meydanı' tepkisi! 3 yılda yapılan isyan ettirdi

Tarihi yarımadanın merkezinde bulunan, İstanbul'un önemli meydanlarından Beyazıt'taki düzenleme vatandaşları isyan ettirdi.

17 Haziran 2022 Cuma 21:00
İBB'ye 'Beyazıt Meydanı' tepkisi! 3 yılda yapılan isyan ettirdi

İstanbul kent belleğinin en önemli noktalarından olan Beyazıt Meydanı'nın görünümü, yıllardır tamamlanamayan inşaat çalışmaları sebebiyle adeta şantiyeyi andırıyor. 3 yılın sonunda ortaya çıkan manzara isyan ettirdi.

UFUK URAS: YAPA YAPA BU SAÇMALIĞI MI İNŞAA EDİYORSUNUZ...

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ufuk Uras, Beyazıt Meydanı'nın yeni haline tepki göstererek, ''Beyazıt Meydanı'nı düzenliyoruz diye 3 yılın sonunda, yapa yapa bu saçmalığı mı inşa ediyorsunuz, hiç mi insanda estetik bir kaygı olmaz.'' ifadelerini kullandı.



İMAMOĞLU '2-3 AYDA BİTİRİLECEK' DEMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurmaylarıyla 15 Ağustos 2019'da meydanda yaptığı inceleme sırasında projenin kısa sürede bitirilmemiş olmasını eleştirmişti.

İmamoğlu, "Burası 2-3 ayda bitirilecek bir yer. Burası o kadar hızlı bitirilir ki elde bir proje var. Bu nedir, yazık günah. Bu zulüm çektirilir mi? Çok yazık. Ayıp yani." ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'nun 9 Mayıs 2020'deki inceleme ziyaretinde ise görevliler, projenin 31 Aralık 2020'de neticelendirileceği bilgisini vermişti.

Sokağa çıkma kısıtlamaları dolayısıyla hızlı hareket ettiklerini belirten İmamoğlu, "Hızlı hareket ediyoruz. İnşallah bu yıl sonuna kadar Beyazıt Meydanı, İstanbul Üniversitesinin önü ve diğer alanların peyzajıyla, oturma gruplarıyla çok nitelikli bir hale dönüşeceğini düşünüyoruz." demişti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63