İmamoğlu, İngiliz'e şikayet etti, iş dünyasını hedef aldı: Erdoğan yine seçilirse...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz basınına verdiği röportajda iş dünyasını hedef alarak Türkiye'yi şikayet etti. İmamoğlu ayrıca Başkan Erdoğan'ın seçimi tekrar kazanması halinde kendisinin görevden alınabileceği iddiasında bulundu.

04 Temmuz 2022 Pazartesi 12:00
İmamoğlu, İngiliz'e şikayet etti, iş dünyasını hedef aldı: Erdoğan yine seçilirse...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İngiltere basınına dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Daha önce kendisini cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçenler arasında gösteren Londra merkezli medya kuruluşu Financial Times'a konuşan İmamoğlu, Türkiye'deki iş dünyasını hedef alan ifadeler kullandı.

İmamoğlu, Türkiye'yi İngiliz Financial Times'a şikayet etti

İŞ DÜNYASINI HEDEF GÖSTERDİ

Habere göre, İmamoğlu, "Türkiye'de iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sesini yükseltmediği için ekonomik kriz nedeniyle kabahatli." dedi.

İmamoğlu, "İş dünyasının hâlâ cesaret edemediğini üzüntüyle izliyorum. Maalesef iş dünyasının ekonomik durum nedeniyle kabahati var." şeklinde ifadeler kullandı.

FINANCIAL TIMES: ERDOĞAN'IN OLASI RAKİBİ

Öte yandan Londra merkezli gazete, bir kez daha "İmamoğlu, yaklaşan cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan'ın olası rakiplerinden biri olarak görülüyor." tespitinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında "büyüyen bir ivme" olduğu öne sürülerek, ancak anketlerde Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'ndan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan daha az popüler olduğunu gösterdiği belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI YORUMLADI

Kendi adaylığını dışlamayan İBB Başkanı İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını alenen desteklediği kaydedildi.

Bununla birlikte İmamoğlu'nun, "seçim zamanlaması belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun kazanıp kazanamayacağı konusunda bir tartışmaya girmenin doğru olmadığını" söylediği aktarıldı.

"ERDOĞAN KAZANIRSA GÖREVDEN ALINABİLİRİM"

Doğru adayı seçmenin "çok çok önemli" olacağını anlatan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri tekrar kazanması halinde, kendisinin belediye başkanlığı görevinden alınabileceği şeklinde bir iddia ortaya attı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63