İngiliz medyası Taksim ile Londra saldırganları arasında ortak nokta buldu!

İngiltere'nin popüler gazetelerinden Daily Mirror, dün (13 Kasım) İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir ve 2005'te Londra'daki saldırının faili Remzi Muhammed’i giydiği giysilere dikkat çekti.

15 Kasım 2022 Salı 02:45
İngiliz medyası Taksim ile Londra saldırganları arasında ortak nokta buldu!

İngiliz gazete haberi, "İstanbul terör zanlısı dramatik baskında 2005 Londra bombacısı ile aynı kapüşonlu olarak yakalandı" başlığıyla yayımladı. 

Taksim’deki İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenledikten sonra yakalanarak gözaltına alınan Ahlam Albashir ile ilgili bir detaya İngiliz gazetesi dikkat çekti. Gazete, Albashir'in gözaltına alınırken üzerinde olan kapüşonlu, mor ve üzerinde “New York” yazan kıyafetinin bir benzerini 2005’te Londra’da bombalı saldırı gerçekleştiren Remzi Muhammed’in giydiğini belirtti.

Daily Mirror’ın haberinde, “Kadın terörist üzerinde New York yazan mor bir kapüşonlu kazak giyiyordu. Bu kıyafet 21 Temmuz 2005’te Londra metrosunda bombalı saldırı düzenleme girişiminde bulunan Remzi Muhammed’in giydiği ve üzerinde ‘New York’ yazan siyah sweatshirt’e benziyor” ifadesi kullanıldı.

2005 yılında İngiltere’nin  başkenti Londra’daki metro istasyonlarına ve sivillere yönelik bombalı saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu saldırıdan haftalar önce 7 Temmuz 2005’te Londra’da benzer bir saldırı gerçekleşmiş ve El-Kaide’nin üstlendiği bu saldırılarda 52 kişi yaşamını yitirmiş, 784 kişi ise yaralanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63