İngiltere istifa depremiyle çalkalanıyor: Johnson'a en yakın 5 bakan görevi bıraktı

İngiltere'de 5 bakan ve iki bakan yardımcısı istifa etti. Bir süredir Muhafazakar Parti içindeki huzursuzluk, Başbakan Boris Johnson'a en yakın isimlerin istifasıyla iyice gün yüzüne çıktı.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 14:30
İngiltere istifa depremiyle çalkalanıyor: Johnson'a en yakın 5 bakan görevi bıraktı

İngiltere'de Johnson kabinesinde kriz yaşanıyor.

Ülkede, 5 bakan ve iki bakan yardımcısı art arda istifa etti. İlk istifalar Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak'tan geldi.

Başbakan Johnson'ı eleştirdiği istifa mektubunu paylaşan Javid, "Vicdanım rahat bir şekilde görevime devam edemeyeceğim." dedi.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, sosyal medya hesabından istifa mektubunu paylaştı.

Aynı şekilde Başbakan Johnson'ı eleştiren Sunak “Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi şekilde yönetilmesini bekliyor." ifadesine yer verdi.

Johnson da iki bakana mektup göndererek istifalarından dolayı "üzgün" olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'na Johnson'ın Özel Kalem Müdürü Steve Barclay, Maliye Bakanlığı'na ise Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi getirildi.

Son olarak Hazine Bakanı John Glen ve İçişleri Bakanı Victoria Atkins istifasını sundu.

İSTİFA GEREKÇELERİ: GÜVEN KAYBI VE PARTİ İÇİ HUZURSUZLUK

Bakanların ardından Başbakan'ın Parlamentoda özel sekreterliğini yapan iki milletvekili de istifalarını duyurdu. Ancak istifalar bunlarla bitmedi; Muhafazakar Parti yeni güne yeni istifalarla uyandı. 

Okullardan Sorumlu Devlet Bakanı Robin Walker, Çocuk ve Aileden Sorumlu Bakan Will Quince ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Laura Trott da istifa ettiğini açıkladı.

Bakanlar istifa gerekçelerinde güven kaybını ve parti içi huzursuzluğu gösterdiler.

Salgın tedbirleri döneminde Başbakanlık konutunda yapılan partiler ve ekonomideki kötü gidiş partide sorunlar yaratmıştı.

Son olarak Partinin parlamento grup başkanı Chris Pincher’ın taciz iddialarına rağmen bu göreve getirilmesi parti içi huzursuzluğu daha da artırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63