İngiltere'de şimdi de gıda krizi patlak verdi

İngiltere'de yakıttan sonra bir kriz daha patlak verdi. Verilere göre; son haftalarda İngilizlerin bazı temel gıdaları alamadığı belirtildi. Endişeye kapılan halkın, yiyecek stoklamaya başladığı kaydedildi.

09 Ekim 2021 Cumartesi 11:49
İngiltere'de şimdi de gıda krizi patlak verdi

25 Aralık öncesi gıda kıtlığı nedeniyle endişeye kapılan İngiltere halkı, şimdiden yiyecek ve içecek stoklamaya başladı.

İngiltere, son haftalarda yükselen gaz fiyatları ve ağır vasıta sıkıntısının kaosa neden olduğu bir dizi krizle boğuşuyor.

Daily Mail'in İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nden edindiği bilgiye göre, ülkede 6 kişiden birinin son iki hafta içinde temel gıda maddelerini satın alamıyor.

The Grocer tarafından bin tüketiciyle yapılan bir anket, alışveriş yapanların üçte ikisinin Noel öncesi olası yiyecek ve içecek kıtlığından endişeli ya da "çok endişeli" olduğunu ortaya çıkardı.

25 Aralık öncesi İngiltere'de alışveriş yapan her üç kişiden biri şimdiden yiyecek stoklamaya başladı.

İngiltere'de krizin fotoğrafı! Benzin almaya atla geldiİngiltere'de krizin fotoğrafı! Benzin almaya atla geldi

 

Önümüzdeki aylarda gıda kıtlığı korkusu ve süpermarket raflarının boş kalmasına yol açan panik satın alma nedeniyle, altı yetişkinden biri son iki hafta içinde temel gıda maddelerini satın alamamış durumda.

Ulusal İstatistik Ofisi'ne (ONS) göre, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 17'si bu tür malları mevcut olmadığı için satın alamadıklarını söyledi.

Diğer taraftan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tedarik sorunlarına yanıt verilebilmesi için ülkenin en büyük süpermarketler zinciri Tesco'nun eski CEO'su Sir Dave Lewis'i göreve getirdi.

ONS'nin araştırmasında ayrıca her yedi kişiden biri yakıt alamadığını bildirdi. Yaşanan kriz karşısında askerlerin ağır vasıtaları sürmek için devrede olacağı kaydedildi.

Sektör yetkilileri, Başbakan Johnson'ı artan maliyetlerin üretimi engellememesi için firmalara yardım etmeye çağırdı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63