İran söylemini yumuşattı: Türkiye özel bir operasyon yapabilir

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian, Türkiye'nin kaygılarının ele alınması gerektiğini belirterek; "Türkiye'nin güvenlik endişelerini çok iyi anlıyoruz. Ve bu durum belki özel bir operasyon gerektirebilir" dedi.

28 Haziran 2022 Salı 13:00
İran söylemini yumuşattı: Türkiye özel bir operasyon yapabilir

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da bir araya geldi.

İranlı bakan yaptığı açıklamada, Tahran yönetiminin, Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyonuna karşı; bir önceki açıklamaya nazaran daha olumlu sinyal verdi.

İran: Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız, desteklemeyeceğizİran: Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız, desteklemeyeceğiz

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK ENDİŞELERİNİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ"

Amir-Abdollahian gazetecilere verdiği demeçte, "Türkiye'nin güvenlik endişelerini çok iyi anlıyoruz. Ve bu durum belki özel bir operasyon gerektirebilir. Türkiye'nin güvenlik kaygıları kalıcı olarak ele alınmalıdır" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı daha önce Türkiye'nin olası planını eleştirirken, bu operasyonun Suriye'deki gerilimi artıracağını söylemişti.

İran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmakİran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak

YUMUŞAMANIN NEDENİ İSRAİL Mİ?

Son günlerde, İsrail'in istihbarat sağlamasıyla Türkiye; İsrail vatandaşlarına yönelik suikast girişimine hazırlanan bazı İranlıları yakalamıştı. Bu konu hakkında açıklama yapan Tahran yönetimi, söz konusu iddiaları reddederek, "İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak" demişti.

ERDOĞAN'DAN OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine Toplantısı sonrası yağtığı açıklamada; "Irak sınırlarımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Suriye sınırında güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlayarak orada yeni harekatlara başlayacağız" demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63