İsrail gazetesinden şaşırtan itiraf: Erdoğan'ın yeri doldurulamaz

İsrail'in en büyük gazetelerinden Haaretz'deki makalesinde Zvi Bar'el, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "imajını güçlendirerek ince bir çizgide yürümeye devam ettiğini" yazdı.

19 Ekim 2021 Salı 15:22
İsrail gazetesinden şaşırtan itiraf: Erdoğan'ın yeri doldurulamaz

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinde Zvi Bar'el tarafından kaleme alınan makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "usta devlet adamı olarak yeri doldurulamaz" ifadeleri yer aldı.

Bar'el, "Erdoğan, üst düzey Amerikalı ve Rus yetkililer için sinir bozucu bir tehdit olan Suriye'de yeni bir askeri kampanya başlatmakla tehdit ederek milliyetçi söylemi yoğunlaştırıyor" görüşünü dile getirdi.

"İMAJINI GÜÇLENDİREREK İNCE BİR ÇİZGİDE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Erdoğan'ın 29 Eylül'de Soçi'de Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmeyi hatırlatan İsrailli yazar, şunları yazdı:

"Rusya, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonlarına karşı çıkıyor ve Rus jetleri Eylül ayı sonlarında Afrin yakınlarındaki Suriye yanlısı bir milis üssünü bombaladığında bunu açıkça ortaya koydu. Ancak Erdoğan, uluslararası sonuçları olan bölgesel krizler yaratabilecek tek lider olarak imajını güçlendirerek ince bir çizgide yürümeye devam ediyor. Bu ay 40 yeni F-16 savaş uçağı ve mevcut uçaklar için 80 modernizasyon kiti satın alması bekleniyor."

Yazar, "Ankara'nın Rus S-400 uçaksavar sistemlerini satın alması nedeniyle Türkiye ile yapılan büyük silah anlaşmalarına karşı çıkan Biden yönetimi ve ABD Kongresi'nin, Türkiye'nin talebini reddetmesi – ya da en sonunda ertelemesi – bekleniyor, ancak böyle bir karar Erdoğan'ın Rusya ile askeri bağlarını daha da yoğunlaştırmasına pekala yol açabilir" ifadelerini kullandı.

Bar'el yazısını "Erdoğan'ın süper güçler arasında oynadığı oyun, kendisini Türkiye'de yeri doldurulamaz bir usta devlet adamı olarak tanıtabileceği önemli siyasi mühimmatla donattı" ifadeleriyle sonlandırdı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63