İsrail ve Bill Gates'ten Omicron açıklaması: Pandeminin bitimi için tarih verdi

İsrail'in en üst düzey sağlık danışmanı Ash, Omicron vakalarındaki artışın ülkede sürü bağışıklığına ulaşılmasını beraberinde getirebileceğini söyledi. Bill Gates de Omicron'un hızlı yayılmasının pandemiyi 2022'de bitirebileceğini kaydetti.

03 Ocak 2022 Pazartesi 14:30
İsrail ve Bill Gates'ten Omicron açıklaması: Pandeminin bitimi için tarih verdi

İsrail'in en üst düzey sağlık danışmanı Nachmann Ash, ülkenin bunun için bir bedel ödeyeceğini ve sürü bağışıklığına aşılarla ulaşılmasını tercih ettiğini vurguladı.

Modelleme uzmanları, kadak sonuna kadar 4 milyon kişiye kadar enfeksiyon yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Ash "Sürü bağışıklığının bedeli, çok sayıda enfeksiyon. Bu da yaşanabilir. Sürü bağışıklığına ulaşmak için gereken sayı yüksek. Mümkün olan bir şey. Ancak buna bulaşı yoluyla değil, çok sayıda insanın aşılanmasının sonucu olarak ulaşmak istiyoruz" dedi.

"SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI GARANTİ DEĞİL"

İsrail Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüsle mücadele heyetinin başı Salman Zarka, sürü bağışıklığının garanti olmadığını ifade etti.

Zarka Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada "Son iki yılda, özellikle de iyileşen insanların yeniden enfekte olduğunu gördüğümüz tecrübeler ışığında bu konuda çok ihtiyatlı olmalıyız" dedi.

YENİDEN KAPANMA GELEBİLİR

Başbakan Naftali Bennett, hükümetinin mevcut politikasının enfeksiyonlarda büyük artışı önlemeyeceğini kabul etti.

Bennett, 60 yaş üzeri ve tıp çalışanlarına dördüncü doz aşının verileceğini kaydetti.

Başbakan Bennett, daha önce amacın ekonomiyi açık tutarken, ağır hastalıklarda büyük artışı önlemek olduğunu söylemiş, ancak yeni bir kapanma ihtimalini dışlamamıştı.

İsrail'deki teyitli vaka sayısı 10 günde dört katına çıkıp, günlük 3500'ün üzerine çıktı, ancak ölümlerde benzer düzeyde bir artış olmadı.

GATES: PANDEMİNİN 2022'DE BİTECEĞİNE İNANIYORUM

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, "Omicron tarihteki tüm virüslerden daha hızlı yayılıyor. Yakında dünyanın her ülkesinde olacak. Tam hayat normale dönecek gibi göründüğünde, pandeminin en kötü kısmına giriyor olabiliriz.Ama  Omicron çok hızlı yayıldığı için mevcut pandemi dalgası Mart 2022'de bitebilir. Pandeminin 2022'de biteceğine inanıyorum" demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63