İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 10 kişi hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a, yaralı sayısının ise 55’e yükseldiğini açıkladı.

05 Ağustos 2022 Cuma 22:45
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 10 kişi hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin, Filistin’in batısında yer alan Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırının bilançosu artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a yaralı sayısının ise 55'e yükseldiği belirtildi.

Filistinli kaynaklar, İsrail hava saldırısında Gazze'nin Rimal semtinteki Filistin Kulesi'nin vurulduğunu aktardı.

Hayatını kaybedenler arasında beş yaşında bir kız çocuğu da bulunuyor.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin öldürüldüğünü söyledi.

İsrail, 5 yaşındaki Ala Kaddum'u katletti

İSLAMİ CİHAD NOKTALARI DİYE SİVİLLERİ VURDULAR

İsrail ordusu, saldırıda Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihad Hareketi'ne saldırı düzenlendiğini iddia etti. Ancak bölgeden gelen görüntülerde, bombaların sivillerin yaşadığı yerlere isabet ettiği görülüyor.

Twitter'da paylaşılan bu görüntüde, bir apartmanın isabet aldığı görülüyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail cephesinde de Gazze Şeridi çevresindeki 80 kilometreye kadar uzanan alanda "özel durum" ilan edildiği belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İsrail'in kendini savunma hakkına saygı duyuyoruz" denildi.

İSLAMİ CİHAD: İSRAİL BU SALDIRILARIN HESABINI VERECEK

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, İsrail'le başlayan bu savaş için "kırmızı çizgilerinin olmadığını ve Tel Aviv'in direnişin füzelerinin saldırısı altında olacağını" söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Nahhale, Hizbullah'a bağlı El-Meyadin televizyon kanalına İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar hakkında açıklama yaptı.

İSRAİL SİVİL HEDEFLERİ VURDU

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği, aralarında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin de olduğu 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası AA muhabirine açıklama yaptı.

"Filistin direnişinin İsrail'in saldırılarına ve suçlarına birlik içinde karşılık vereceğini" belirten Şihab, "İslami Cihad Hareketi, saldırıya güçlü ve cesurca karşılık verecek, düşmanın bölgeyi tekeline almasına müsaade etmeyecek." diye konuştu.

İsrail ordusundan İslami Cihad Hareketinin 10'dan fazla üyesinin hedef alındığına dair yapılan açıklamayı yalanlayan Şihab, "İsrail'in tüm hedefleri sivil yapılardı." dedi.

Şihab, saldırıya verilecek karşılığa ilişkin şu an tüm verilerin toplanıp değerlendirildiğini, gelecek saatlerin "birçok sürpriz" doğuracağını ifade etti.

İsrail'in, Mısır'ın ateşkes çabalarının önünü kesmek için Gazze'yi vurduğunu kaydeden Şihab, saldırının, bölgede tansiyonun düşürülmesini öneren Mısırlılarla görüşmeden bir saat sonra gerçekleştiğine dikkati çekti.

İslami Cihad Sözcüsü, hareketin, saldırı öncesinde Mısırlıların önerisine olumlu karşılık vermeyi planladığını aktardı.

BASSAM SAADİ'NİN GÖZALTINA ALINMASI FİTİLİ ATEŞLEDİ

İsrail askerleri, 1 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde İslami Cihad Hareketinin yöneticisi Bessam Saadi'yi yaralayarak gözaltına almış, çıkan çatışmada bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, Saadi'nin gözaltına alınmasının ardından olası bir misilleme endişesiyle abluka altındaki Gazzeçevresinde alarm seviyesini üst düzeye çıkarmıştı.

Bu kapsamda ordu birlikleri, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim bölgelerini birbirine bağlayan ana yolları kapatmış, Gazze semalarında onlarca insansız hava aracı uçurulmuştu.

Son 4 gündür devam eden süreçte Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı da kapalı tutuluyordu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63