İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 5 kişi hayatını kaybetti

İsrail işgal güçleri bu sabah Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi. Saldırıda biri 5 yaşındaki çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

05 Ağustos 2022 Cuma 18:00
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 5 kişi hayatını kaybetti

İsrail işgal güçleri abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda biri 5 yaşındaki bir kız çocuğu 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistinli kaynaklar, İsrail hava saldırısında Gazze'nin Rimal semtinteki Filistin Kulesi'nin vurulduğunu aktardı.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin öldürüldüğünü söyledi.

İSLAMİ CİHAD NOKTALARI DİYE SİVİLLERİ VURDULAR

İsrail ordusu, saldırıda Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihad Hareketi'ne saldırı düzenlendiğini iddia etti. Ancak bölgeden gelen görüntülerde, bombaların sivillerin yaşadığı yerlere isabet ettiği görülüyor.

Twitter'da paylaşılan bu görüntüde, bir apartmanın isabet aldığı görülüyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail cephesinde de Gazze Şeridi çevresindeki 80 kilometreye kadar uzanan alanda "özel durum" ilan edildiği belirtildi.

BASSAM SAADİ'NİN GÖZALTINA ALINMASI FİTİLİ ATEŞLEDİ

İsrail askerleri, 1 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde İslami Cihad Hareketinin yöneticisi Bessam Saadi'yi yaralayarak gözaltına almış, çıkan çatışmada bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, Saadi'nin gözaltına alınmasının ardından olası bir misilleme endişesiyle abluka altındaki Gazzeçevresinde alarm seviyesini üst düzeye çıkarmıştı.

Bu kapsamda ordu birlikleri, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim bölgelerini birbirine bağlayan ana yolları kapatmış, Gazze semalarında onlarca insansız hava aracı uçurulmuştu.

Son 4 gündür devam eden süreçte Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı da kapalı tutuluyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63