İsrailli bakan MİT'i ziyaret edip Hakan Fidan'la görüştü: Teşekkür ederim

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in, son Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla MİT'i ziyaret ettiği, Hakan Fidan'la görüşerek; iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği için Fidan'a teşekkür ettiği ifade edildi.

25 Haziran 2022 Cumartesi 12:30
İsrailli bakan MİT'i ziyaret edip Hakan Fidan'la görüştü: Teşekkür ederim

İsrail ile Türkiye arasındaki normalleşme adımları, karşılıklı üst düzey ziyaretlerle devam ediyor. Son olarak İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Ankara'ya gelerek mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüştü. İkili daha sonra basın toplantısı düzenledi.

İsrail dışişleri bakanı Ankara'daİsrail dışişleri bakanı Ankara'da

Çavuşoğlu: İsrail ile diplomatik temsil düzeyi büyükelçi seviyesine çıkarılacakÇavuşoğlu: İsrail ile diplomatik temsil düzeyi büyükelçi seviyesine çıkarılacak

"YAİR LAPİD HAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ" İDDİASI

İsrail basınından Lapid'in ziyaretine ilişkin dikkat çeken bir iddia geldi. Lapid'in Çavuşoğlu'yla birlikte MİT'i ziyaret ettiği ve Hakan Fidan'la görüştüğü ifade edildi.

Anadolu Ajansı (AA) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Editörü Turgut Alp Boyraz, İsrail'in Kanal 12 Televizyonu Dış Haberler Editörü Arad Nir'in; "İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, Ankara ziyareti esnasında Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile birlikte MİT'i ziyaret etti. Burada Hakan Fidan ile görüşen Lapid, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği için Fidan'a teşekkür etti" paylaşımını Türkçe'ye çevirerek takipçilerine aktardı.

SÖZ KONUSU İDDİA İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Konu ile alakalı bir değerlemdirme yapan gazeteci Erem Şentürk ise, "İran leş gibi bir acem oyununu Türkiye'ye bulaştırmak istiyor.

Türkiye, İran'ın retorik şarlatanlıktan başka bir şey olmayan kirli savaşı için Türkiye'yi alan olarak kullanmasına izin vermiyor.

Öte yandan İsrail ise bu kasıtlı açıklamalarla sinsi bir sabotaj yürütüyor" dedi.

MİT'İN SON OPERASYONLARI

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD'dan gelen istihbarat doğrultusunda; İran'ın Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma planına engel olmuştu. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonda; Beylikdüzü'nde çok sayıda kişi yakalanmıştı.

MİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önlediMİT, İran'ın İstanbul'da İsraillilere yönelik intikam operasyonunu önledi

Son dakika: İstanbul polisinden 'suikast' operasyonu! Olası büyük kriz son anda önlendi...İstanbul polisi, İsrail vatandaşlarına suikast planlayan timi çökertti

İran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremiİran Devrim Muhafızları kadrosunda 'İstanbul' depremi

İRAN'IN İNTİKAM YEMİNİ

Tahran yönetimi, 22 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi ve bazı üst düzey askerin öldürülmesi sonrası intikam yemini etmişti. Saldırılardan sonra zehir zemberek açıklamalar peş peşe yapılırken, İran suikastlerden İsrail'i sorumlu tutmuş ve karşılık verileceğini duyurmuştu.

İran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmakİran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak

İRAN İDDİALARI REDDETİ: İSRAİL'İN AMACI TÜRKİYE'YLE ARAMIZI BOZMAK

İran Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamda İsrail'in; İstanbul'daki İsraillilere yönelik terör saldırılarının önlendiği yönündeki suçlamalarını reddetmişti.

Bakanlığın Twitter hesabında paylaşılan mesajda iddialar "gülünç" olarak tanımlanmış, bu söylentilerin amacının; Türkiye-İran ilişkilerine zarar vermek olduğu ifade edilmişti:

"İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türk mevkidaşı ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı asılsız suçlamalar ve iddialar gülünç. Bu iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri yok etmeye yönelik, önceden tasarlanmış bir senaryodur. İslam Cumhuriyeti, Siyonist rejimin suikast ve sabotajlarına karşı her zaman tepki verecek ancak sıradan vatandaşların ve diğer ülkelerin güvenliğini asla tehdit etmeyecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63