İstanbul'da tarihi zirve! Rusya ve ABD'den açıklama! Dikkat çeken Türkiye mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya ile Ukrayna müzakerelerini organize etmek için ara buluculuk çabalarından dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi. Müzakerelerin ardından ABD'den de açıklama geldi.

29 Mart 2022 Salı 18:15
İstanbul'da tarihi zirve! Rusya ve ABD'den açıklama! Dikkat çeken Türkiye mesajı

Rusya ve Ukrayna heyetleri Türkiye’de bir araya gelerek, Ukrayna’daki savaşa karşı ateşkes ve barış görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek için gerçekleştirilen tarihi zirvelerin 6. ayağı bugün Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşti. Görüşmelerina rdından peş peşe açıklamalar geldi.



'TÜRKİYE'YE GERÇEKTEN MİNNETTARIZ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova," Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ve genelde sorunun çözümü için ara buluculuk rolü ve ara buluculuk çabaları için Türkiyeye gerçekten minnettarız." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, müzakerelere ev sahipliği yapan Türkiye’nin çabalarından övgüyle bahsederek, “Türkiye diğer ülkelere göre daha dengeli ve bağımsız bir pozisyon aldı. Bu Rusofobik kampanya ne Türk hükümetini ne de bir bütün olarak halkı içine çekebildi. Ankara'nın dengeli çizgisi de dahil olmak üzere, bu nedenlerden dolayı Türkiye'nin Ukrayna tarafıyla müzakerelere katkı sunma teklifini kabul ettik. Türkiye'ye yürüttüğü arabuluculuk çabaları, özellikle Rusya-Ukrayna müzakereleri ve prensipte durumu çözme çabaları için müteşekkiriz” dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA: RUSYA ASKERLERİNİ GERİ ÇEKMELİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'dan gereken ciddiyet sinyalini görmediğini, Moskova'nın saldırganlığı bırakıp askerlerini geri çekmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63