İşte UEFA ülke puanına en çok katkı yapan takımlar!

Avrupa kupalarında oynanan maçların ardından UEFA ülke sıralamasında son durum belli oldu. Temsilcilerimiz toplamda 4 puan alırken Türkiye 17. sırada kaldı.

17 Eylül 2021 Cuma 19:15
İşte UEFA ülke puanına en çok katkı yapan takımlar!

Türkiye'nin, UEFA Ülkeler Sıralaması'nda umuda yolculuğu devam ediyor. Bu sezon alınacak puanlar 2023/24'te Şampiyonlar Ligi'ne iki takımla katılımımız açısından kritik önem taşıyor.

Bu sezonu ülke sıralamasında ilk 15'te bitiremezsek, 2023/24'te Şampiyonlar Ligi'ne 1 (play-off turu), UEFA Avrupa Ligi'ne 0 ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 3 takımla katılım sağlayacağız. İlk 15 içerisinde yer alırsak Şampiyonlar Ligi'nde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 2 takımla katılım sağlayacağız.

Şu anda ülke puanı sıralamasında Hırvatistan ve Güney Kıbrıs'ın gerisinde 17. sırada bulunuyoruz. Temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'da oynayacağı maçlarda alacağı her bir puan altın değerinde olacak.

HANGİ TAKIM NE KADAR KATKI SAĞLADI?

Takımların son 5 sezonda Avrupa kupalarında topladığı puanlar baz alınarak hesaplanan ülke puanına en çok katkıyı Beşiktaş'ın yaptığı görüldü.

Peki ülkemizi Avrupa'da temsil eden takımlarımız ülke puanına ne kadar katkı sağladı. İşte yanıtı...

Fenerbahçe: 1.000

Galatasaray: 2.000

Trabzonspor: 2.500

Sivasspor: 2.500

Beşiktaş: 4.000

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63