İstiklal Caddesi'nde patlama: Başkan Erdoğan'dan ilk açıklama

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Başkan Erdoğan, "Kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak. 6 can kaybı, 53 yaralı var. Burada bir terör kokusu var, bir kadının rol oynadığına dair tespitler var" dedi.

13 Kasım 2022 Pazar 18:30
İstiklal Caddesi'nde patlama: Başkan Erdoğan'dan ilk açıklama

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Saat 16.20'de meydana gelen patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. 

Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmiyor, güvenlik önlemleri artırıldı. 

"PATLAMADA TERÖR KOKUSU VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamaya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Bugün saat 16.20'de İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi hedefine ulaşamayacaktır. Kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak. 6 can kaybı, 53 yaralı var. Milletimiz, İstiklal Caddesi'ndeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar.

İlk incelemelerde kesin olarak "Bu terördür" dersek belki yanlış olur ama ilk bize aktarılan bilgilere göre burada bir terör kokusu var, şuan itibariyle de bir kadının rol oynadığı görülüyor. İncelemeler devam ediyor, nihai kararı vereceğiz. 

VALİ YERLİKAYA ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede incelemelerde bulunmak için İstanbul'a geliyor. 

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatılarak 5 savcı görevlendirilirken, Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.

Yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

İstiklal Caddesi'nde patlama: Vali Yerlikaya'dan açıklama! İstiklal Caddesi'nde patlama: Vali Yerlikaya'dan açıklama!

KIZILAY: KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTA

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabından "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası Kızılay Bölge Kan Merkezimizden civar hastanelere ihtiyaç duyulabilecek gruplarda kan ürünleri sevk edilmiştir. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar dileriz" mesajını paylaştı.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstiklal Caddesi’ndeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Olay yerindeki ekiplerin yönlendirmesine katiyen uyunuz ve resmî açıklamalar dışındaki yanıltıcı paylaşımlara itibar etmeyiniz." açıklamasını yaptı. 

DHA Muhabiri Hasan Yıldırım olay bölgesinden şu bilgileri aktardı:

Siviller bölgeden uzaklaştırılıyor. Büyük bir patlama sesi geldi. Olayın duyulması ile beraber itfaiye ve ambulanslar olay yerine sevkedildi. itfaiye telsizinden duyulduğuna göre çok sayıda yaralı var olay yerinde. Patlama binada mı sokakta mı henüz belli değil.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63