İstiklal'deki saldırı hakkında Bakan Soylu'nun ABD sözleri Pentogan yetkilisini afallattı

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstiklal'deki saldırı hakkında “ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin taziye mesajını kabul etmediği" sözleri sorulunca yanıt vermekten kaçındı.

15 Kasım 2022 Salı 08:00
İstiklal'deki saldırı hakkında Bakan Soylu'nun ABD sözleri Pentogan yetkilisini afallattı

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Ukrayna-Rusya savaşı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN SOYLU: ABD'NİN TAZİYESİNİ KABUL ETMİYORUZ

İstiklal caddesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı saldırı hakkında "Biz mesajı aldık ve çok güçlü bir karşılık vereceğiz. ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamada bulunmuştu;

İstiklal Caddesi bizim milletimizin nazlı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah'ın izniyle.

BAKAN SOYLU'NUN SÖZLERİ SORULDU

Pentagon yetkilisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki saldırı üzerine “ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin taziye mesajını kabul etmediklerine” ilişkin açıklamasına yönelik soruya, “Bu brifingin Ukrayna odaklı olmasını istiyorum. Şunu söyleyeceğim, Türkiye halen çok önemli bir müttefik. Sizin Ukrayna dışındaki sorularınızı bu toplantı dışında değerlendirmekten memnuniyet duyarız.” yanıtını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63