İsveç'teki PKK skandalı dünya basınında: Türkiye İsveç'i azarladı

İsveç’teki skandal ve Türkiye’nin verdiği tepkiler dünya basınında geniş yer buldu. Rus Sputnik haber sitesi iki ülke arasındaki gerilimi “Türkiye İsveç’i azarladı” manşeti ile duyurdu.

13 Ocak 2023 Cuma 13:00
İsveç'teki PKK skandalı dünya basınında: Türkiye İsveç'i azarladı

İsveç'te Başkent Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. Skandal görüntülere Türkiye'den tepki yağdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen PKK'lı grubun eylemine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonuna ilişkin soruşturma başlattı.

DÜNYA BASININDA GENİŞ YER BULDU

İsveç’teki skandal olay ve sonrasında Türkiye’den gelen tepkiler dünya basınına yansıdı. Rus ajansı Sputnik haberi dünyaya “Türkiye İsveç'i Stockholm'deki kukla nedeniyle azarladı" başlığı ile duyurdu.

Euronews ise İsveç'teki görüntülerin Türkiye'yi öfkelendirdiğini yazdı.

İSVEÇ'TEN YETERLİ AÇIKLAMA GELMEDİ

İngiliz Guardian gazetesi  “Türkiye, Erdoğan büstü için İsveç büyükelçisini çağırdı” başlığıyla duyurduğu haberde İsveç ve Türkiye’den gelen açıklamalara yer verdi. İsveç'teki görüntünün iki ülke arasındaki gerilimi alevlendirdiği belirtilirken, İsveç'ten gelen açıklamaların Türkiye için "yatıştırıcı" olmadığı ifade edildi. 

Amerikan haber ajansı Associated Press ajansı ise haberi “Türkiye, İsveç büyükelçisini 'iğrenç' protesto eylemi nedeniyle çağırdı” başlığını kullandı. Haberde iki ülkeden de gelen açıklamalara yer verilirken Kasım ayında, Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği binasına Erdoğan'a yönelik skandal ifadelerin yer aldığı görüntülerin yansıtılması olayı da hatırlatıldı. 

Al Jazeera ise haberi  "Türkiye, Erdoğan heykeli protestosu için İsveç büyükelçisini çağırdı" başlığı ile duyurdu. Haberde İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom'un Stockholm'ün olayı kınadığını ancak herhangi bir ülkeye doğrudan atıfta bulunmadığını söylediği ifadelerine yer verildi. 

Bloomberg ise 'İsveç Büyükelçisi'ni çağıran Türkiye, NATO üyelik teşebbüsü için uyarıda bulunuyor' başlığını kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63