İtalya basını Kazakistan'daki olayları Türkiye'ye bağladı

Kazakistan'da yaşanan olaylar tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. İtalya'da konuyla ilgili yapılan bir haberde, Kazakistan'da yaşanan olaylar Türkiye'ye bağlandı.

07 Ocak 2022 Cuma 22:00
İtalya basını Kazakistan'daki olayları Türkiye'ye bağladı

Kazakistan'da yaşanan şiddet olayları tüm dünyanın yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Özellikle yabancı KGAÖ devletlerinin de Kazakistan'a asker göndererek olayları bastırmak için müdahil olması sonrasında İtalyan basınında yaşananlarla ilgili haber yayımlandı.

Domani Giornale tarafından yayımlanan analizde, Türkiye'ye ayrı başlık açıldı. Siyaset Bilimci Mara Morini analizinde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ibaresinin geçtiği şu ifadeye yer verdi:

"TÜRKİYE İÇİN KAVŞAK NOKTASI"

"Kazakistan, Avrasya Ekonomik Birliği, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün bir parçasıdır, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün ayrılmaz bir parçasıdır ve Yeni İpek Yolu'nda merkezi bir role sahiptir ve yaklaşık 7000 kilometrelik sınırı Rusya ile paylaşmaktadır. Bu düşünceler, Kazakistan'ın pek çok ülke çıkarlarının kavşak noktasını oluşturduğunu göstermektedir; en azından Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si için."

İtalyan basınında Kazakistan'da yaşanan olaylar ile ilgili değerlendirme yer aldı.

"TÜRKİYE ÜZERİNDE ETKİYE SAHİP"

Türkiye Dış Politikası ve Kafkasya ilişkileri araştırmacısı Dr. Basil Al-Hajj Jassim de Al-Jazeera'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin iki ülke arasındaki birçok bağ nedeniyle bugün Kazakistan'da yaşananları endişeyle izlediğini görüyor. Farklı boyutlarda, dolayısıyla Türkçe konuşan ülkeler alanındaki herhangi bir kaos, liderliğindeki Türk devletlerini yıllardır güçlendirmek için çalışan Türkiye üzerinde siyasi ve ekonomik bir etkiye sahiptir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63