İtalya, Cüneyt Çakır'ı konuşuyor: Maçı mahvetti!

Atletico Madrid'in 90+7. dakikadaki penaltı golüyle Milan'ı deplasmanda 2-1 mağlup ettiği maçın ardından İtalyan basını Cüneyt Çakır'ı hedef aldı.

29 Eylül 2021 Çarşamba 12:58
İtalya, Cüneyt Çakır'ı konuşuyor: Maçı mahvetti!

Şampiyonlar Ligi'nde Milan'ın Atletico Madrid'i konuk ettiği karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır görev yaptı.

1-1 devam eden mücadelenin 90+7. dakikasında Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Milanlı Kalulu'nun Lemar ile girdiği ikili mücadelede topun eline çarptığı iddia edildi. Çakır bu pozisyon sonrası penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Luis Suarez takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. İtalyanlar pozisyon sonrası VAR'ın devreye girmemesi nedeniyle Cüneyt Çakır'ı eleştirdi.

Fabio Capello: Hakem maçı mahvetti

İtalya'nın efsane teknik direktörlerinden Fabio Capello, Cüneyt Çakır'ı eleştirirken "Milan hızlı ve iyi futbol oynadı. Ancak hakem maçı mahvetti. Cüneyt Çakır daha önce Şampiyonlar Ligi finali de yönetti ama buna uygun biri olduğunu düşünmüyorum. Maçta VAR'a gitmedi bile. San Siro'da yaşananlar çok ciddi şeyler" dedi.

Milan'ın İtalyan teknik direktörü Stefano Pioli de Cüneyt Çakır'ın yönetimini, "Maçın hakemi en iyi gecesini geçirmedi. Kessie'nin ikinci sarı kart kararı ağırdı. Penaltı kararı da doğru değil. 50-50 ortada kaldığı durumlarda hep karşı taraf lehine karar verdi." sözleriyle eleştirdi.

"Türk hakem Milan'ı cezalandırdı"

Öte yandan Cüneyt Çakır, İtalyan basınında da geniş yer aldı. Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Gazzetta dello Sport, Çakır'ın daha önce İtalyan takımlarının oynadığı maçlardaki yönetimlerini ele aldı.

Gazete, Çakır'dan "İtalyanları yavaşlatan hakem" sözleriyle bahsederken "Türk hakem Şampiyonlar Ligi'nde Milan'ı cezalandırdı. Geçmişte de İtalya Milli Takımı, Roma, Juventus ve Napoli'yi umutsuzluğa sürükledi" ifadeleri yer aldı. Öte yandan Çakır'ın yönettiği 32 maçta İtalyan takımlarının yalnızca 10 kez kazandığı ve 4 beraberlik alıp 18 kez yenildiği vurgulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63