İtalya'da tepki çeken olay: Geminin İsrail'e gideceği öğrenilince liman karıştı

İtalya'da işçiler İsrail'e silah taşıdığından şüphelenilen gemiye yükleme yapmayı reddetti.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 18:35
İtalya'da tepki çeken olay: Geminin İsrail'e gideceği öğrenilince liman karıştı

İtalya'nın Ravenna Limanı'nda bazı sendikaların, İsrail'e silah taşıdığından şüphelenilen bir gemiye yükleme yapmamak için aldığı grev kararı, geminin sahibine, yüklemeyi iptal ettirdi.

İÇİ SİLAH YÜKLÜ KONTEYNERLERİ YÜKLEMEMEK İÇİN GREV KARARI ALDILAR

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Ravenna Limanı'ndaki işçilerin bağlı bulunduğu bazı sendikalar, 3 Haziran'da limana yanaşması beklenen ve son varış noktası İsrail’in Aşdod Limanı olan "Asiatic Liberty" isimli gemiye içi silah yüklü konteynerleri yüklememek için grev kararı aldı.

"BU BİZİM AHLAKİ SORUMLULUĞUMUZ"

Liman işçileri adına yapılan açıklamada, işçilerin "Çocuk, kadın, yaşlı; özellikle sivilleri etkileyen bir savaşı körüklemek için kullanılabilecek savaş araç gereçlerini yüklememe" iradesi gösterdiği, barışa bağlılıklarını kanıtlamak ve bu konuda ellerinden geleni yapma ahlaki sorumluluğuyla hareket ettikleri ifade edildi.

GEMİ SAHİBİ GERİ ADIM ATTI

Grev kararı sonrası gemi sahibinin yüklemeyi iptal ettiği bildirildi.

Ülkede kısa süre önce benzer bir durum Livorno Limanı'nda da yaşanmıştı. İtalya'da Sendikalar Birliği'nin Toskana şubesi, İsrail'e silah taşıdığı gerekçesiyle gemiye sevkiyat yapmayı reddetmişti.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63