İYİ Parti'den Lütfü Türkkan kararı: Disiplin süreci işletilmeyecek

Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan için partisinden karar çıktı. "Özür" videosu yayınlayan Türkkan hakkında disiplin sürecinin işletilmeyeceği öğrenildi.

11 Kasım 2021 Perşembe 13:46
İYİ Parti'den Lütfü Türkkan kararı: Disiplin süreci işletilmeyecek

İYİ Parti’nin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan’ın disipline sevk edilmesi tartışmaya açıldı.

Canlı yayında flaş iddia: İYİ Parti Lütfü Türkkan'ı neden ihraç etmedi?Canlı yayında flaş iddia: İYİ Parti Lütfü Türkkan'ı neden ihraç etmedi?

"İYİ PARTİ SÜRECİ BAŞLATMADI"

CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş son süreci şöyle aktardı: "Yaşanan olayın hemen ardından İYİ Parti Grup Başkan vekili Lütfü Türkkan istifa etmiş ve yerine Erhan Usta gelmişti. Türkkan özür açıklamasında bulunmuştu. İYİ Parti’de Türkkan’a yönelik disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı merak ediliyordu. Disiplin süreci başlatılırsa kınama veya uyarı cezası üzerinde duruluyordu. Gözler dün İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısındaydı.

İYİ Parti'de 'küfür' istifası! Meclis'te görmek istemiyoruzİYİ Parti'de 'küfür' istifası! Meclis'te görmek istemiyoruz

ÖZÜR DİLEDİ, KONU KAPANDI

İYİ Parti’de disiplin süreci başlatılmadı. Konunun ne kadar üzücü olduğu, Türkkan’ın deneyimli bir siyasetçi olduğu ve provokasyon kurbanı olduğu belirtiliyor. İYİ Parti’nin küfrü onaylamadığı, yalnızca şehit yakınına değil hiçbir insana yönelik küfrü onaylamadığı belirtiliyor. Disiplin süreci işlemeyecek. Bu karar hem Akşener’in hem milletvekillerinin müşterek kararı. Parti genelinde Türkkan’ın görevinden ayrıldığı ve özür dilediği bunların da yeterli olduğu görüşü hakim."

Şehit yakınına 'ahlaksız' diyen Meral Akşener: Lütfü Bey olgunluk gösterdiŞehit yakınına "ahlaksız" diyen Meral Akşener: Lütfü Bey olgunluk gösterdi

Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfrettiği anlar:

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63